Ini Penjelasan Tokti Selepas Dikatakan Membeli Rumah Mewαh Di Dubai Yang Bernilai Jutaan Ringgit

Baru – baru ini tul4r di media sosial mengenai pembelian rumah mewah di negara timur tengah iaitu Dubai oleh penyanyi dan usahawan Malaysia iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza.

Pelbagai spekvlasi timbul mengenai harga sebenar rumah mewah yang dimiliki oleh Datuk Siti dalam kalangan netizen.

Meskipun Datuk Siti menges4hkan mengenai pembelian rumah tersebut, namun beliau men4fikan dakw4an segelintir pihak bahawa kediaman itu mencecah nilai puluhan juta ringgit.

“Semua orang ada impian dan memiliki kediaman di sana merupakan antara impian saya. Saya anggap pembelian hartanah itu adalah sebagai satu strategi pelaburan.

“Pun begitu, harganya tidaklah sebagaimana yang dig3mbar – g3mburkan. Saya rasa ia sangat melebih-lebih. Saya belum mampu lagi capai ke tahap itu.

“Kita lihat dari sudut positif, semua orang juga boleh memiliki apa yang mereka impikan jika kita berusaha sebaik mungkin,” ujar Datuk Siti.

Dalam pada itu, Datuk Siti mengul4s lanjut mengenai pemilihan memiliki rumah di Dubai kerana merupakan sal4h satu lokasi strategik untuk memperkembang perniagaan.

“Timur tengah merupakan sal4h satu pasaran yang sangat pesat. Saya mahu mencari peluang di sana. Lagi satu, lokasi tersebut menjadi pilihan saya kerana saya suka Dubai.

“berkemungkinan satu hari nanti kerjaya saya akan berkembang di sana. Itu juga sal4h satu negara Islam yang maju.

“Segala yang terbaik ada di sana. Selain itu, saya juga bercadang ingin mengembangkan perniagaan di Timur Tengah. Ia merupakan negara yang pesat membangun,” tambahnya lagi.

Untuk makluman, pada Disember lalu Datuk Siti ada berkongsi mengenai kediaman yang dibeli di Dubai menerusi hantaran di Insta Story.

Sekadar info dan semoga bermanfaat.

Sumber:

[1] Rujukan, mediahiburan

[2] Gambar, ctdk, asyrafkhalid

Leave a Reply

Your email address will not be published.