March 14, 2023

Polisi Privasi

Portal Eden News boleh diakses menerusi newzjournal.com dan menjadi salah satu keutamaan kami untuk menjadi privasi pelawat kami. Dokumen Dasar Privasi ini mengandungi jenis maklumat yang dikumpul dan direkodkan oleh NA Media Digital dan cara kami menggunakannya. Jika anda mempunyai sebarang persoalan tambahan atau memerlukan maklumat tambahan, sila menghubungi kami menerusi maklumat di halaman ini.

Persetujuan

Dengan mengunakan portal kami, anda bersetuju dengan dasar privasi kami serta termanya.

Maklumat Yang Kami Kumpul

Maklumat peribadi yang diminta berikan, dan sebab mengapa anda diminta untuk memberikannya, akan dijelaskan kepada anda pada ketika kami meminta anda memberikan maklumat peribadi anda. Jika anda menghubungi kami secara terus, kami akan menerima maklumat tambahan tentang anda seperti nama, alamat e-mel, nombor telefon, kandungan mesej dan/atau lampiran yang anda boleh hantar kepada kami, dan sebarang maklumat lain yang anda boleh pilih untuk berikan. Apabila anda mendaftar untuk akaun, kami juga meminta maklumat hubungan anda, termasuk item seperti nama, nama syarikat, alamat, alamat e-mel dan nombor telefon.

Cara kami menggunakan maklumat anda
Kami menggunakan maklumat yang kami kumpulkan dalam pelbagai cara, termasuk untuk:

  1. Menyediakan, mengendalikan dan menyelenggara laman web kami.
  2. Memperbaiki, peribadikan dan kembangkan tapak web kami.
  3. Memahami dan analisa cara anda menggunakan tapak web kami.
  4. Membangunkan produk, perkhidmatan, ciri dan fungsi baharu
  5. Berkomunikasi dengan anda, sama ada secara langsung atau melalui salah satu rakan kongsi kami, termasuk untuk mengemas kini maklumat lain yang berkaitan dengan tapak web, dan untuk tujuan pemasaran dan promosi.
  6. Hantar e-mel kepada anda.
  7. Cari dan sebarang cegah penipuan.

Fail Log
Eden News mengikut prosedur standard menggunakan fail log. Fail ini merekodkan pelawat apabila mereka melawat tapak web. Semua syarikat pengehosan melakukan ini dan sebahagian daripada analisis perkhidmatan pengehosan. Maklumat yang dikumpul oleh fail log termasuk alamat protokol Internet (IP), jenis penyemak imbas, Pembekal Perkhidmatan Internet (ISP), cap tarikh dan masa, halaman rujukan/keluar, dan bilangan klik. Ia tidak dikaitkan dengan sebarang maklumat yang boleh dikenal pasti secara peribadi, tetapi tujuannya adalah untuk menganalisis arah aliran, mentadbir tapak, menjejaki pergerakan pengguna di tapak web, dan mengumpul maklumat demografi.