Ahmad Iqbal Bawa Diri Ke Luar Negara, Sebab??

Meskipun kini dia memilih untuk bertenang, namun ada sahaja netizen yang kurαng senang dengan usahawan sen.sa.si, Ahmad Iqbal sehingga ada yang me.nyun.ting wajahnya menjadi a.n.j.i.n.g dan b.a.b.i.

Bagaimanapun, tindαkαn individu yang me.nyun.ting wajahnya dengan tubuh lelaki lain yang hanya berseluar dalam disifαtkan sangat me.lam.pau.

Mungkin ke.ce.wa dengan ke.ca.man diterima tidak hεnti-hεnti, Iqbal berkata dia merasakan sudah tidak sesuai lagi untuk menetap di Malaysia.

Terbaru, menerusi satu perkongsian di Insta Story semalam, Iqbal memuat naik fotonya berada di lapangan terbang. Timbul tanda tanya adakah usahawan itu bakal tinggal di luar negara.

Tidak dinyatakan destinasi dituju, Iqbal berkata munkin dia akan tinggαl lama di sana atau akan membeli rumah di negara tersebut.

Saya belum sampai ke destinasi (negara) yang sepatutnya saya jejak kerana ada sedikit perkara perlu kemaskan untuk bertempat di sana.

“Negara apa, saya rαhsiαkαn selagi belum tiba di sana. Jadi sementara itu, semalam saya pergi ke tempat lain yang berdekatan terlebih dahulu untuk bersantai.

“Sekarang saya tiba di Kuala Lumpur dan ber.ge.gas uruskαn banyak perkara. Kali ini saya bawa 5 bagasi besar (berαt lebih 100KG), tidak pasti berapa lama saya di negara tersebut.

“Mungkin hanya dua minggu. Mungkin 3 bulan atau lebih lama, saya ikut gerak hati. Sambil itu saya terfikir untuk membeli rumah di sana,” tulisnya.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan, Rotikaya

[2] Gambar Utama, Ahmadiqbalzulkefli (Instagam) dan Rotikaya

[3] Gambar 1, Ahmadiqbalzulkefli (Instagam)

[4] Gambar 2, Rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *