Didαkwa P0sitif Dαdah, Anju Bakal Berdεpan Hukμman Ini Dari Mahkαmah Sekiranya…

Mah.ka.mah Ma.jis.tret di sini hari ini menetapkan 9 dan 10 Februari 2022 untuk memulakan perbi.ca.ra.an k.e.s d.a.d.a.h meli.batkan selebriti sen.sa.si, Zarina Anjoulie pada Jun lalu.

Tarikh tersebut ditetapkan oleh Ma.jis.tret Mohd. Firdaus Salleh selepas pe.gu.am yang mewakili selebriti itu, Ahmad Faiz Munawar memo.hon per.bi.ca.ra.an dimulakan tahun hadapan.

Terdahulu, Zarina atau nama penuhnya, Zarina Anjoulie Mohamad Fahizul, 34, tiba di perkarangan Kompleks Mah.ka.mah Seremban pada pukul 8.40 pagi dengan berpakaian jubah lengkap dengan selendang hitam bersama pe.gu.amnya.

Pada pro.si.ding itu, pihak pembe.la.an memaklumkan bahawa mereka belum menghantar rep.sen.ta.si kepada Jabatan Pe.gu.am Negara.

“Bagaimanapun, kami tidak mempunyai ma.sa.lah untuk memulakan per.bi.ca.ra.an,” katanya.

Pada 13 September lalu, Zarina Anjoulie didak.wa di Mah.ka.mah Ma.jis.tret di sini atas per.tu.du.han menggunakan d.a.d.a.h jenis Me.tham.phe.ta.mine pada Jun lalu.

Mengikut per.tu.du.han, Zarina Anjoulie yang mempunyai penga.ruh di media s.o.s.i.a.l Instagram didak.wa menggunakan d.a.d.a.h jenis Me.tham.phe.ta.mine dan air ken.cingnya didapati positif d.a.d.a.h jenis tersebut.

Pendak.waan dibuat mengikut Sek.syen 15(1)(a) Ak.ta Da.dah Ber.ba.ha.ya 1952, yang membawa hu.ku.man maksimum pen.jara dua tahun atau den.da sehingga RM5,000 atau kedua-duanya.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Zarina Anjoulie (Instagram)

[3] Gambar 1, Berita Harian

[4] Gambar 2, Beautiful Nara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *