Didekαti Ramai Lelaki, Joy Revfa K0ngsi Syαrat-Syαrat Utαma Untuk Jadi Bαkal Tεmαn Hidμpnya

Dua kali berdepan kega.ga.lan dalam rumah tangga dan pu.tus tunang, usahawan kosmetik Joy Revfa berkata dia belum terbuka hati untuk menerima lelaki dalam hidupnya.

Joy atau nama sebenarnya Siti Arifah berkata buat masa ini dia mengh.a.dkan hubu.ngan dengan mana-mana lelaki dan mahu berkawan sahaja.

“Berkawan tu adalah tapi sebenarnya saya memperke.cilkan saya punya ‘cir.cle’, bagi saya lebih baik tumpu kepada perniagaan dulu dan mungkin baru terbuka hati untuk menerima orang lain.

Bergelar jan.da, Joy mengakui dia tidak ter.le.pas daripada pandangan si.nis masyarakat. Malah ada yang berpendapat gelaran jan.da membawa maksud isteri yang dibua.ng oleh suami.

“Ada orang yang pandang ibu tung.gal ini macam orang yang kena ‘re.je.ct’, sebenarnya t.ak pun dan kami t.ak dibu.ang pun. Orang juga cakap yang saya ni jan.da jadi bagi saya jan.da atau tidak yang penting betapa kuatnya anda meneruskan hidup demi anak-anak,” katanya.

Menga.kui ramai lelaki cuba dekati, Joy mahukan calon suami yang boleh menyayangi anaknya serta boleh membim.bing keluarga.

“Ada berapa orang yang nak kenal dengan Joy. Lelaki yang boleh menyayangi anak Joy, macam-mana Joy sayangi dia. Joy nak dia dapat membimbing, bukan sahaja kewa.ngan rumah tangga tapi dapat membim.bing kami. Al.lah mungkin ada satu sebab hadirkan orang yang tidak tepat untuk kita,” katanya.

Joy pernah mendirikan rumah tangga bersama seorang ahli perniagaan dan telah dikurniakan seorang cahaya mata yang kini berusia 7 tahun.

Dia kemudian bernikah dengan penyanyi Hafiz Hamidun pada 1 Mei 2017 sebelum berce.rai 3 bulan kemudian. Pada Mac 2020 Joy bertunang dengan seorang jejaka mis.te.ri, namun pu.tus pada Ogos tahun lalu.

Sekadar perkongsian, Terima Kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Roti Kaya 

[2] Gambar Utama, Joy Revfa

[3] Gambar 1 dan 2, Berita Harian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *