“Tak sangka ramai sεdih, saya sεgan nak sebut…” Gurαuan Bell Ngasri Di Pentas MLM 2021 Undαng Sεbak Ramai Orang

Baru-baru ini, pelakon dan pelawak Bell Ngasri menyatakan bahawa dirinya begitu se.gan untuk membawa dialog mengenai ‘tidak pernah menerima anugerah sepanjang pembabitannya dalam dunia seni’ oleh sebab ri.sau dianggap mendapatkan sim.pa.ti.

Menurut Bell atau nama sebenarnya, Nasrizal Ngasri, 41, segalanya bermula sewaktu dia menyentuh tentang hal itu semasa sesi latihan bersama kumpulan To.bat (Ajak dan Ropie) atas sebab je.na.ka.

“Masa rehearsal saya ‘a.d-l.ip’ la part tu. Tujuan saya ber.gu.rau je dengan Ajak dan Ropie. Tapi tiba-tiba dorang ‘l.o.c.k’ pulak dialog tu dan suruh saya bawa ke pentas suku akhir (MLM) 2021, Jumaat lepas.

“Saya se.gan sebab ta.kut nanti orang kata saya raih nak undi sim.pa.ti atau la.par per.ha.ti.an ke kan… Saya dah ‘try’ untuk buat ‘plot t.w.i.s.t’ tapi Ajak dan Ropie kata jan.gan!,” ujarnya ke.ta.wa.

Bell menambah, dia langsung tidak men.du.ga dialog tersebut telah menjadi vi.ral dan menyebabkan ramai ter.ke.san dengan gu.rau.annya.

“Sikit pun saya t.ak sangka dialog saya dalam sket.sa pertama itu akan menjadi tu.lar. Sebelum masuk ke pentas pada malam suku akhir tu, saya tanya lagi pada Ajak…Okay ke t.ak okay ni kalau saya cakap macam tu?

“Ajak kata okay. Saya melangkah masuk tapi ha.ti masih ber.bel.ah bahagi. Jadi t.ak confident. Sebelum ini pun ramai je yang ke.cam dan kata saya ni t.ak ke.la.kar, me.num.pang pelawak-pelawak di MLM sahaja, tapi perasaan malam tu lain.

“Tapi memang betul la saya ini hanya berkongsi tu.ah mereka dan di MLM 2021 perjalanan saya lebih dan paling ja.uh walaupun sudah beberapa kali menyertai MLM sebelum ini.

“Sudah lama saya i.dam.kan untuk dapat pi.jak.kan ka.ki ke pentas akhir dan saya berha.rap impian saya akan tercapai bersama To.bat,” katanya.

Tambah Bell, dia begitu kagum dengan rakan seper.juan.gan.nya iaitu Ajak dan Ropie yang masing-masing ada kelebihan yang baik dalam pertandingan ini.

“Memang saya lebih senior berbanding mereka dalam bidang seni ini, tapi di pentas lawak saya jau.h lagi daripada mereka.

“Saya t.ak pernah rasa diri berada di tahap lebih tinggi berbanding mereka. Itu pentas mereka dan saya cuma turut serta berkongsi.

“Jadi secara spon.tan, dialog yang ke.lu.ar ketika sesi rehearsal itu adalah untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana to.long bawa saya bersama,” ujarnya.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Astro Gempak

[2] Gambar-Gambar Lain: My Artis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *