Dimαlμkan Oleh KL City Di Pentas Finαl Piala Malaysia, Ini Nαsib Benjamin Mora Sεlepas Kekαlαhan Mengεjμt JDT

Sebentar tadi, Jurulatih (JDT) Benjamin Mora tidak me.no.lak ke,mung,ki,nan beliau akan ke.hi.lan.gan kerja selepas Skuad Ha.ri.mau Selatan itu, te.was kepada Kuala Lumpur City (KL City) FC dengan keputusan 2-0.

Tambahan pula, Mora, 42,menyatakan keputusan mengenai masa depannya bersama skuad Ha.ri.mau Selatan itu adalah di lu.ar ka.wa.lan beliau.

Namun begitu, Mora itu yang pernah membawa JDT merangkul beberapa kejuaraan termasuk Piala Malaysia 2019, sejak menguruskan JDT buat kali kedua pada 2018, mengakui setakat ini hubungannya dengan pihak pengurusan dan pemain adalah sangat baik.

“Mungkin (ke.hila.ngan pekerjaan), tetapi saya bu.kan orang yang buat keputusan itu. Saya mempunyai hubungan yang sangat baik dengan pengurusan dan pemain. Saya sentiasa cuba untuk menang, saya sentiasa berusaha melakukan yang terbaik dan bekerja ke.ras untuk JDT.

“Jika pihak pengurusan atau T.M.J berpendapat itulah penyelesaiannya, mereka akan mak.lumkan kepada saya, tetapi buat masa ini kami dalam keadaan su.kar, kami okey, kami baik dan selepas ini kami akan meng.ka.ji semula keadaan bila tiba masanya,” ulasnya pada sidang media semalam.

Pada perlawanan fi.nal Piala Malaysia malam tadi, iaitu sempena sambutan ulang tahun ke-100 pertandingan berprestij itu, JDT ter.pak.sa menerima ke.ka.la.han 0-2 di tan.gan KL City FC.

Dalam pada itu, gol KL City FC dijaringkan oleh pemain tengah Zhafri Yahya pada minit ke-66 dan Kap.ten Paulo Josue (minit ke-74) sekali gus mencipta kegemilangan buat skuad City Boys dan me.na.mat.kan penantian selama 32 tahun untuk menjulang Piala Malaysia.

Jurulatih JDT itu turut menga.kui meskipun mereka adalah pasukan pilihan, pemain JDT ti.dak ter.la.lu yakin dan ti.dak memandang ren.dah terhadap kemampuan KL City FC, dalam perlawanan penentuan malam tadi.

Walaupun perlawanan semalam tidak menye.be.la.hi kepada pasukannya, namun para pemain telah bermain dengan baik dan beliau memandang ke.ka.la.han kepada KL City FC itu dari segi positif.

“Ti.dak, saya ti.dak fikir mereka (pemain) ter.la.lu yakin. Mereka sangat fo.kus dan memberi tum.pu.an serta mempunyai mo.ti.va.si tinggi dan gol pertama adalah menerusi hantaran si.lang kerana kita ti.dak berha.ti-ha.ti, ini boleh berlaku dan ia adalah situasi individu, tetapi tia.da siapa di.per.sa.lah.kan.

“…jadi kega.ga.lan berlaku untuk kita berjaya. Jika kita ti.dak ka.lah, kita tidak me.ra.sai pe.ra.saan se.dih seperti malam ini, mungkin su.kar (untuk JDT) untuk berkem.bang, su.kar untuk mengalami evo.lu.si dan su.kar untuk melihat bahawa kami perlu melakukan sesuatu untuk terus men.gua.sai,” katanya.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: SiakapKeli

[2] Gambar-Gambar Lain: Instagram @officialjohor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *