Ketiαdaan Noraniza Idris Kerana Tunai Hαji, Siapa Bakal Bergandingan Dengan Bunga Untuk Lagu ‘Intαn Payung’ ?

Baru-baru ini, Lagu Intan Payung dedangan Bunga dan Noraniza Idris telah berjaya layak ke Separuh Akhir Muzik Muzik ke-36 (SFMM36)

Namun begitu, tiada penglibatan Kak Ani memandangkan penyanyi itu berada di Tanah Su.ci untuk menunaikan um.rah.

Hal itu dide.dah.kan oleh Bunga sendiri selepas pengumuman minggu ketiga, 10 lagu te.rak.hir yang ma.ra ke peringkat SFMM36 yang dijangka diadakan pada 31 Disember dan 1 Januari depan.

Menurut Bunga lagi, biarpun gembira untuk bertanding buat kali pertama di pentas SFMM36, tetapi dia menyatakan bahawa dia begitu se.dih apabila tidak ber.ke.sem.pa.tan untuk menyanyikan lagu In.tan Payung itu bersama Kak Ani.

“Sebenarnya saya baru dapat tahu berita ini. Saya dimaklumkan Kak Ani tidak dapat bertanding kerana pada tarikh terbabit, dia menunaikan um.rah.

“Buat masa ini saya masih menanti siapakah penyanyi yang bakal menggantikan Kak Ani kerana pihak pengurusan sedang membuat perbincangan.

“Tapi, apapun saya sangat te.ru.ja dan ge.men.tar kerana ini adalah penyertaan pertama saya di dalam pertandingan ber.pres.tij ini. Saya t.ak sangka lagu Intan Payung akan berjaya ke SFMM36,”ujarnya.

Dalam pada itu, Bunga turut menambah bahawa Kak Ani ada menyatakan beberapa cadangan penyanyi yang dirasa boleh membawakan lagu duet terbabit, namun keputusan masih belum dibuat.

“Kak Ani ada memberikan beberapa cadangan penyanyi untuk menggantikan posisinya seperti Zizi Kirana dan  Shiha Zi.kir.

“Bagaimanapun Shiha tidak dapat menolong kerana lagunya juga berjaya mara ke SFMM36, manakala Zizi pula, saya tidak pasti dia boleh buat atau tidak.

“Saya pun t.ak dapat nak bagi info lanjut, tapi mulai sekarang saya perlu membuat persediaan dengan mengambil kelas vokal,”katanya lagi.

Sekadar info, lagu In.tan Payung adalah hasil ciptaan  Luca Si.ck.ta, Bunga dan Amzar Razqa dan liriknya pula ditulis oleh Bunga dan Siq.ma.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Harian Metro

[2] Gambar-Gambar Lain: Majalah Pama dan Illuminasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *