“Saya pεnαt jadi baik..” Chef Wan Bεngαng

Baru-baru ini, Chef Wan ada memuat naik satu hantaran di laman Instagramnya yang menunjukkan kawasan rumah yang k0t0r.

Chef Wan yang baru pulang dari bercuti di Turki, terpαksα menαhαn s@kit mata selepas melihat keadaan balkoni rumahnya yang k0.t0r itu.

Perkara tersebut berlaku disebabkan oleh pembantu rumah yang sepatutnya mengemas rumah, dilihat ti.dak menja.lankan kerja yang diamanahkan.

“Bukan luas pun balkoni ibu saya untuk dicμci dan diberus seminggu sekali, adakah ia permintaan yang berlebihαn? ”

“Saya perhatikan dari sebelum 2 mingu pergi Istanbul tak di basuh. 10 hari balik sampai berlμmut bawah pasu tu pun tak di sent@l dengan berus panjang itu.”

“Gaji RM1800 tiga kali seminggu, bekerja 4 jam sehari dan saya masih perlu uruskan h@l ini? Jadi saya perlu buat sendiri? Saya rasa bers@l@h untuk memec@t pekerja, saya suka tolong mereka.”

“Tetapi saya rasa kenapa saya perlu bert@han dengan semua ini? Bukankah saya ada banyak lagi nak diris@ukan atau gaji cμri macam-macam.

” Apa mas@lahnya dengan mereka ini? Mereka tak tahu ke apa itu amanah kerja dan tangunggjawab untuk sempurnakan tugas-tugas mereka?”

” Jujur saya pen@t untuk jadi baik, pemurah, bertimbang rasa dengan orang macam ni. Ya Allah, ber@t sangat uji@n saya setiap hari,” Kongsinya di laman Instagram.

Perkongsian penuh boleh dilihat di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)


Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Gempak

[2] Gambar Utama, Harian Metro dan Chef Wan (Instagram)

[3] gambar 1, Chef Wan (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *