Baru Sahaja Dikεjutkan Dengan Pemεrgian Adik Alisha, Kali Ini Keluarganya Kehilαngan Datuk Tercintα Pεrgi Menghαdap Ilαhi

Bukanlah suatu yang mudah apabila kehilangan 2 orang tersayang dalam masa 48 jam. “Saya terpak.sa terima hakikat walaupun be.rat”, kata Mahani 68 tahun.

Begitulah nasib keluarga ar.wah Alisha apabila datuk ar.wah juga telah mengha.dap i.la.hi pada pagi 14 November. Mahani merupakan nenek kepada Alisha berasa a.kur akan keten.tuan-Nya.

Pagi tadi suami kepada Puan Mahani Hamid, Saad Hashim, 70, telah menghem.buskan na.fas terak.hir pada jam 4 pagi di kediamannya di Felda Keratong 5, Bandar Tun Razak, Pahang. Dikatakan ar.wah telah menghidap kencing manis sejak 10 tahun yang lalu.

Puan Mahani berkata, sungguh be.rat baginya menerima uji.an ini dimana dia kehi.langan cucu dan suami dalam masa 48 jam. Puan Mahani berkata lagi dia ibarat hi.lang tempat menga.du.

Kata Mahani, “Semalam, saya menzia.rahi cucu yang mening.gal dunia aki.bat kema.langan di lang.gar van sekolah dan hari ini suami pula mening.galkan kami buat selama-lamanya.

“Saya sempat menatap wajah cucu sebelum disem.bahyangkan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya, namun tidak dapat mengi.ringi jena.zah ke perku.buran kerana teringatkan suami dan ketika itu sudah malam dan mahu terus pulang ke kampung,” tambahnya.

“Kini tinggal kena.ngan dan hanya anak, menantu dan cucu saja yang menjadi tempat saya mengadu nasib,” ujar Mahani.

Jena.zah Saad akan dike.bumikan hari ini di Tanah Perkuburan Islam Keratong 4 dan 5 Bandar Tun Razak.

Anom Suhana, 40,merupakan anak keempat daripada hasil perkahwinan Mahani dan Saad berkata semalam dia bersama keluarga menzia.rahi keluarga abangnya di Sepang.

Menurutnya, sepatutnya mereka terus pulang ke Pasir Gudang selepas menzia.rahi jenazah Alish, namun ibu mengajak mereka untuk pulang ke kampung.

“Ar.wah ayah kelihatan seperti biasa ketika sampai di kampung , akan tetapi jam 4 pagi ibu memaklumkan ayah sudah mening.gal du.nia.

“Saya tidak menyangka rupa-rupanya ajakan ibu untuk singgah di kampung itu adalah bagi bertemu ayah buat kali terakhir dan kami re.da dengan keten.tuan Allah SWT kehi.langan dua ahli keluarga dalam jangka masa yang dekat,” katanya.

 

Sumber:

[1] Rujukan, Harian Metro

[2] Gambar Utama, Harian Metro

[3] Gambar 1 dan 2, Harian Metro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *