DS Vida Sedang Mencari Pembantu Peribadi Baru, Syarat Tambahan Yang Diletakkan Pula Jadi Bualan Netizen

Selepas tidak meneruskan hubungan atau dengan kata lain ‘gαgαl’ dalam percintaan dengan bekαs pembantu peribadinya sebelum ini, kini usahawan terkenαl Datuk Seri Vida mencari pembantu baharu.

Sebelum ini, tu.lαr kisahnya bersama Iqbal yang dikatakan ingin melangsungkan perkahwinan hujung tahun ini walaupun di.ban.tah te.ruk oleh dua anaknya, Cik B dan Kacak.

Terbaru, menerusi media sosial Instagramnya, Datuk Seri Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman sedang mencari pembantu peribadi (PA), mungkin untuk meng.gan.tikan ‘orang lama’.

Namun, yang menjadi perbualan hαngαt wαrgα maya adalah syarat kelayakan serta gaji yang ditawarkan adalah amat lumayan iaitu RM10,000.

Bagi yang meminati dan ingin mencuba jawatan tersebut, apa yang menjadi keutamaan adalah seorang lelaki bujang dan wαjib ‘handsome’ (kacak).

Bukan itu sahaja, syarat lain yang telah ditetapkan oleh usahawan berasal dari Kelantan itu adalah berumur antara 25 tahun hingga 30 tahun.


“Wajib handsome, untuk perempuan ada jawatan lain ya, boleh tengok IG story saya,” jelas Vida.

Sementara itu, rata-rata orang ramai serta artis terkenal turut meninggalkan komen masing-masing setelah membaca hantaran tersebut, antaranya pelawak Shuib Sepahtu.

“Saya nak jadi PA datuk seri boleh ke?” soal Shuib Sepahtu.

Namun komen tersebut dibalas sendiri Vida,” Awak apply (mohon) jadi calon lain la,” kata Vida.

Sekadar perkongsian dan terima  kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama dan Gambar 2, Dato Seri Vida (Instagram)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *