“Mama pαnik..” DS Vida Menαngis Bila Tahu Apα Yang Jadi Dekat Cik B

Ibu mana yang hatinya tidak dilan.da du.ka selepas mengetahui anak kesayangan dis.a.hkan p0sitif C0vid-19.

Itulah yang dirasai usaha.wan k0smetik terke.nal, Datuk Seri Vida selepas mendapat perkhabaran anak sulungnya, Cik B dijang.kiti vi.rus m.a.u.t, C0vid-19.

Menurut Vida atau nama penuhnya Hasmizah Othman, 49, dirinya pa.nik dan badannya mengi.gil ketika menerima lap0ran kesihatan menge.sahkan anaknya dijang.kiti vi.rus terssbut.

“Ketika dapat tahu dia dijang.kiti C0vid-19, lutut saya menggi.gil dan pa.nik. Saya dengan Cik B berk0ngsi banyak benda. Tidur seka.til dan minum air cawan yang sama.

“Awalnya saya sangka hanya de.mam biasa kerana tidak cukup re.hat sebab dia ada penggambaran selama sebulan sebelum ini kemudian kami bercuti pula ke Pulau Langkawi dan Kuala Lumpur. Rupa-rupanya de.mam kerana C0vid-19,” katanya.

Tambah pelantun lagi I Am Me itu, dia juga bersyu.kur kerana dirinya tidak dijang.kiti C0vid-19 kerana mempunyai an.tibo.di yang kuat memandangkan sudah lengkap menerima dua d0s vaksin.

Dalam pada itu, dia juga tidak boleh membayangkan sekiranya Cik B dihantar ke mana-mana l0kasi pusat kua.rantin pe.sa.kit C0vid-19.

“Saya tak boleh bayangkan Cik B ke sana. Diri sendiri pun dia tidak boleh u.r.u.s.

“Biarlah dia jalani temp0h kua.rantin di rumah. Lebih se.le.sa untuk dia be.re.hat,” katanya lagi.

Menurut Vida dalam hantaran lain, Cik B masih belum menerima d0s kedua vaksinnya.

Semalam, Cik B atau nama sebenarnya Edlynn Zamileen Mohd Amin, 16, memaklumkan dirinya dis.a.hkan p0sitif C0vid-19 dan kini sedang menjalani kua.rantin ken.diri di kediamannya di Ipoh, Perak.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Cik B (Instagram)

[3] Gambar 1, Cik B (Instagram)

[4] Gambar 2, Dato Seri Vida (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *