Kεkal Bεrhijαb Hαmpir Setahun, Fahrin Ahmad Kirim D0α Buat Isteri Tersayαng

Fahrin Ahmad berasa amat bersyu.kur apabila isternya telah menu.tup au.rat dengan sempurna sejak awal tahun lalu. Fahrin berkata dia tidak pernah memak.sa isterinya untuk berhi.jab sebaliknya selalu berpesan bahawa perkara itu merupakan satu tang.gungjawab yang wa.jib untuk setiap wanita Is.lam.

“Saya t.ak pernah memak.sa atau kata apa-apa, sebab saya nak benda itu datang daripada ha.ti dia sendiri. Sebelum isteri berhij.rah lagi saya dah pernah berpesan kepadanya, memakai hi.jab merupakan satu tang.gung.jawab.

“T.a.k boleh nak pakai sebab nak ikut orang atau hanya sekadar mencu.ba, kena bersedia untuk beru.bah dari segi penam.pi.lan dan pemba.wakan diri apabila sudah ber.hi.jab.

“Memang terke.jut sebab saya dapat tahu isteri berhij.ab sewaktu dia upload gambar di media so.si.al waktu hari pertama memakai tu.dung.

“Ja.uh dalam su.dut ha.ti saya mengucapkan rasa syu.kur dan berd.o.a agar isteri is.ti.qo.mah, Alham.dulillah…semuanya berlaku na.tu.ra.l.ly,” katanya kepada mStar.

Untu pengetahuan ramai Fahrin telah mendirikan rumah tangga bersama Elena Hani Eleas, 41, pada 9 Mei 2015. Hasil daripada perkahwinan mereka dikur.nia.kan seorang cahaya mata lelaki iaitu Kha.li.fa Fahrel.

Fahrin sempat mengu.las tentang pemilihan pelakon dilakukan berdasarkan jumlah pengikut di media so.sial.  Fahrin berkata lagi, bakat perlu dia.sah supaya tidak men.je.jaskan pro.duk.si.

“Pada pendapat saya mungkin ada juga sesetengah pihak mengambil pendekatan ini sebagai satu jalan pin.tas untuk menjadikan hasil karya mereka mendapat tontonan yang lebih tinggi.

“Tetapi jika jumlah follower digunakan sebagai pe.nan.da a.ras untuk menjadi seorang pelakon, nanti orang akan perso.al.kan pula mu.tu lakonan. Paras ru.pa dan jumlah followers merupakan satu kelebihan, tetapi mereka juga perlu diberikan latihan untuk meng.gi.lap bakat,” ujarnya.

Terbaru, Fahrin bakal berlakon drama berjudul Khi.laf As.ma.ra terbitan Radius One.

Sumber:

[1] Rujukan, MStar

[2] Gambar Utama, Fahrin ahmad (Instagram)

[3]Gambar 1 dan 2, nst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *