Ser!ng Dilαnda Mαsalαh Dalαman, Ziela Jalil Berikan Pesαnan Berguna Buat Fathia Latiff

Hampir 2 tahun berehat daripada bidang penerbitan drama dan produser filem, Datuk Ziela Jalil memberitahu syarikatnya Pena Creative dalam usaha menyelesaikan beberapa ma.sa.lah sebelum kembali aktif.

Ziela Jalil, 51 berkata dia ta.bah menghadapi duga.an ini dan cuba menga.tasinya satu persatu.

“Banyak ma.salah da.la.man, kan sudah dua tahun kita tidak bekerja. Hanya Allah saja yang tahu, saya kena selesaikan satu persatu”.

“Macam mana pon kita kena hada.pi dengan ta.bah selepas ini insyaAllah kita akan bangkit semula,” ujar Datuk Ziela.

“InsyaAllah pasti.. kena buat filem lah,kalau drama nanti stesen tv tak beli. Doakan Pena creative bangkit semula dan hasilkan filem yang berkualiti ye”.

Pada masa yang sama Datuk Ziela Jalil juga mengulas tentang pelakon kon.tr0.ver.si, Fathia Latif. Fathia juga dikatakan pernah beberapa kali membintangi drama p0pular terbitan Pena Creative.

Datuk Ziela berkata dia layak untuk diberi peluang kedua. “Dia merupakan pelakon yang sangat berbakat dan pernah memberi rat¡ng yang tinggi kepada stesen tv”.

“Saya sayang dia, dia baik dan menghormati orang tua. Bagi saya suatu masa kita semua akan ha.da.pi duga.an”.

“Tidak a.dil untuk meni.lai dia dan perlu bagi pe.lu.ang”. Datuk Ziela juga sem.pat mengu.las i.s.u pemilihan pelakon berdasarkan pengikut di laman media s0sial. Beliau sama sekali tidak berse.tuju akan hal tersebut.

Beliau percaya seorang pelakon perlu dilihat dari ba.kat dan ilmu terlebih dahulu berbanding jumlah pengikut di laman s0sial.

Sumber:

[1] Rujukan, mstar

[2] Gambar Utama, mstar

[3] Gambar 1, Ziela Jalil (Instagram)

[4] Gambar 2, Newstraittimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *