“Apabila pentas itu berhαntμ sekali pun, itu adalah lμmrah…” Fazley Yaacob Dεdah Kejadìan Mìstεri Di Pentas GV8

Seperti yang semua sedia maklum, dalam adat pertandingan sudah pasti ada yang k.a.l.a.h dan menang dan ianya adalah lum.rah dalam pertandingan.

Walau bagaimanapun, perkara yang men.ye.sat.kan aqi.dah seperti meminta bantuan j.i.n dan bersu.ba.hat dengan s.y.a.i.t.a.n dalam kisah disebalik panggung.

Dalam pada itu, chef selebriti, Datuk Fazley Yaakob, perkara ini dikatakan sebagai asam garam dalam setiap pertandingan nyanyian dan tidak dapat ditolak kejadiannya.

Menurut Fazley, siapa yang bertanding dalam suatu pertandingan mestilah mahu menang tidak kira dengan cara baik ataupun dengan cara k.o.t.o.r sekalipun.

“Dalam dunia masakan atau nyanyian pasti ada pembawakan mis.tik.nya tersendiri. Jadi persediaan itu sudah ada seperti amalan-amalan zi.kir, so.lat-so.lat su.nat, itu lum.rah amalan biasa.

“Namun, apabila berada di satu pentas yang besar, keadaan mis.te.ri itu suatu hal yang t.ak boleh e.l.a.k sebab setiap pertandingan ada orang yang ingin menang, mencapai ke.mun.cak.

“Jadi, apabila pentas itu ber.han.tu sekali pun, ber.han.tu dengan muzik, ber.han.tu dengan gang.gu.an, ber.han.tu dengan baik sekali pun, itu adalah lum.rah dan tak menjadi ma.sa.lah,” katanya.

Penyanyi kepada lagu As.ma.ra Ini menjadi salah satu antara bintang yang bertanding dalam rancangan realiti popular Ge.gar Va.gan.za musim kelapan (GV8).

Di samping itu, bintang lain yang turut serta termasuk Adibah Noor, Suki L.o.w, Nikki Palikat, Shidee, Azzan, Ani Maiyuni, Ban.di A.m.u.k, Aliff Aziz dan wakil Indonesia, U.p.i.a.k Isil.

Konsert mingguan ‘GV8’ pula akan bersiaran secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa
Putrajaya (PICC) selama 10 minggu pada setiap hari Ahad, jam 9.00 malam mulai 21 November 2021.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Gempak.com

[2] Gambar-Gambar Lain: Xtra Hiburan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *