(Video) Masing-masing Tunjuk ‘Tαiko’, ‘Geng’ Monyet Turun ‘Bεrtempμr’ Sehingga..

T.e.r.u.j.a! Namun me.nge.ri.kan apabila dua kumpulan monyet l.i.a.r sedang berkumpul di sebuah laluan trafik di Thailand. Kelihatan seperti kedua-dua kumpulan itu sedang b.e.r.a.d.u tenaga sesama sendiri.

Kesemua haiwan tersebut kelihatan berpusu-pusu di depan sebuah kuil Buddha sebelum ‘mereka’ berada di laluan trafik tersebut.

Video tu.lar berdurasi lebih kurang 4 minit itu sedang merakam perjumpaan dua kumpulan monyet di sebuah persimpangan. Hasil pertemuan ‘mereka’ telah menyebabkan persimpangan tersebut menjadi s.e.s.a.k dan me.nyu.kar.kan kenderaan untuk bergerak.

Kelihatan beberapa penunggang motosikal berpatah balik apabila ‘mereka’ menyaksikan per.tem.pu.ran tersebut.

“Saya berada di sebuah bangunan berhampiran dengan kuil dan ketika itu mendengar monyet-monyet tersebut membuat b.i.s.i.n.g”. Kata individu yang berhampiran di tempat kejadian.

“Mereka dilihat ‘ber.de.bat’ di antara satu sama lain dan kemudian mula ber.ge.lut”, tambahnya lagi.

Monyet-monyet itu kebiasaannya diberi makan oleh pelancong atau pengunjung di Lopburi. Dek kerana ke.ku.ra.ngan pelancong disebabkan perintah berkurung telah menyebabkan mereka me.ra.yau-ra.yau dan ber.saing untuk mendapatkan sumber makanan.

Per.ga.du.han ini dikatakan sama seperti per.ga.du.han monyet sebelumnya pada bulan Mac yang lalu. Mereka juga ber.teng.kar dan ber.saing untuk mendapatkan sumber makanan di sebuah landasan kereta api.

Sumber:

[1] Rujukan, Kopi Beng

[2] Gambar Utama dan Video, Newsflare (youtube)

[3] Gambar 1, Newsflare (youtube)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *