Bakal Undμr Diri Dalam Bidang Lakonan, Ini Kata-Kata Tεrαkhir Hans Isaac Bik!n Ramai Terkεjut

Hampir mencapai 25 tahun bergelar anak seni, akhirnya Datuk Hans Isaac membuat satu pengumuman yang menge.jutkan apabila dia ingin men.gun.dur diri daripada dunia lakonan.

Hanz Isaac atau nama sebenarnya Gerald Hans Isaac, 50, menyatakan bahawa sudah tiba masanya untuk dia memfokuskan kepada bidang lain dan membuka peluang kepada pendatang baharu.

“Semua perkara baik akan ada pengak.hi.ran. Semuanya bermula apabila Datin Paduka Shuhaimi Baba memberi peluang kepada saya melakonkan watak dalam filem Ringgit Ka.sorr.ga pada tahun 1994.

“30 daripadanya filem cereka, sejumlah besar drama dan rancangan TV kemudiannya, diangkat sebagai Pelakon Lelaki Terbaik, Lakon Layar dan memenangi Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik bagi Bu.li Balik bersama Afdlin Shauki untuk dilakonkan di Filipina ke filem Singapore City S.h.a.r.k.s, dan kini sudah tiba masanya untuk mengun.du.rkan diri,” katanya.

Dalam pada itu, Hans menceburkan diri dalam dunia lakonan pada sekitar tahun 1995 dan antara filem lakonannya adalah seperti Ringgit Ka.sorr.ga, Hanya Kawan, Laila Isabella dan Bu.li.

Di samping itu, dilihat daripada pengalamannya sebagai pelakon, Hans menjelaskan dalam tempoh tersebut dia belajar untuk men.cin.tai dan menikmati kerjaya itu.

Walaupun begitu, menurut Hans dia sentiasa mahu dirinya berkembang dan mendapat impian yang sudah difokuskan dalam hidupnya.

“Berlakon bukanlah minat saya, tetapi saya belajar untuk mencintai dan menikmati proses itu serta bertuah kerana dapat bekerja bersama yang terbaik dalam industri.

“Bagi mereka yang amat mengenali saya, mereka akan memberitahu anda bahawa saya bukan jenis yang duduk dan tidak melakukan apa-apa. Saya selalu bertanya kepada diri sendiri apa dan siapa Hans yang seterusnya?”

“Apabila saya telah mencapai matlamat tertentu, bagaimana saya boleh menambah baik dan pada masa yang sama memberi peluang kepada orang lain di sekeliling saya?” jelasnya pada media.

“Berlakon bukanlah minat saya, tetapi saya belajar untuk mencintai dan menikmati proses itu serta bertuah kerana dapat bekerja bersama yang terbaik dalam industri,” tambah Hans.

Mneurut Hanz, dia akan terus membantu industri seni dan mengata mahu fokus untuk mengarah sebuah lagi teater di Istana Budaya suatu hari nanti.

“Saya akan terus menyokong industri seperti biasa. Terdapat sisi pawagam, pengurusan dan mungkin juga pergi ke pentas bersama Awie dan Afdlin dari semasa ke semasa untuk ketawa, beriadah dan berseronok.

“Harapan saya adalah untuk mengarahkan satu lagi teater muzikal di Istana Budaya suatu hari nanti dan akan terus meluangkan masa untuk membina em.pa.yar saya.

“Kerana jika tidak ada orang yang percaya kepada saya sebelum ini, maka tidak akan ada Hans Isaac si pelakon. Dengan itu, terima kasih kepada semua penerbit, pengarah, rakan sekerja dan ahli krew kerana telah memberi saya antara kenangan terbaik dalam hidup,” ujarnya.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Mstar Online

[2] Gambar-Gambar Lain: The Star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *