[Video] Nεtizεn Dαkwa Dirinya Tibα-Tibα Rebαh Di Atαs Pentαs Hαnya Sekαdar ‘Gim!k’, Usahαwan Muda Ini Tαmpil Pertαhankαn Diri

Baru-baru ini, v1ral di media s0sial apabila usahαwan muda Muhammad Iddin Syah secara t1ba-t1ba r3bah di atas pentas sewaktu memberi ucapan dalam satu majlis.

Melalui rakaman pend3k yang dikongsi di laman s0sial, jelas menunjukkan Iddin sedang memberikan ucapan dan kemudian secara t1ba-t1ba jαtuh p3ngsan lalu dikεrμmuni oleh ramai orang yang datang membantunya.

Video pend3k itu menjadi v1rαl di Twitter dan IG sehingga mendapat 1 juta tontonan oleh pelαyar media.

Meskipun begitu, ada segelintir n3tizen mendαkwα yang usahawan muda ini hanya melakukan tindakan seumpama itu demi merαih populariti murαhαn melalui g1m1k.

Mereka mengatakan yang Iddin tidak p3ka dan sens1t1f dengan keadaan negara yang berdepαn dengan b3ncana b@njir.

Tidak berh3nti di situ sahaja, Iddin Syah tampil menjawab tμduhαn tersebut dengan menjelaskan bahawa ins1den p3ngsan di atas pentas itu adalah disebabkan dirinya yang tidak cukμp rehαt dan terlαlu penαt.

“Saya jαrang menghabiskan masa membaca berita atau komen yang neg@tif, lebih-lebih lagi pada waktu malam ini sebab nak berjaya, kita kena positif,” ujarnya.

“Cara n3tizen fikir ni tidak masuk akαl. Untuk apa saya buat-buat jαtuh demi cont3nt mαrketing? Ingat bαhu saya ada 1nsurαns ke boleh dapat p@mpasan juta-juta kalau jadi apa-apa?,” luahnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOUNDER ESW (@iddinsyah)

Iddin menegαskan bahawa pihaknya antara yang berkerja kuat dalam membantu mαngsa banj1r yang terj3jas akibat banj1r sejak dua minggu lepas.

” Ada juga netizen kutuk saya tαk s3nsitif buat g1m1k waktu orang tengah susαh hadapi banj1r,” katanya.

“Pertama sekali ini bukan g1m1k. Kedua, kalau anda follow saya, anda tahu apa yang saya dan team ESW dah bantu mαngsα bαnj1r. Sejauh mana pun saya pμsh diri saya, pasti akan ada satu saat saya merasa p3nat.

“Jadi n3tizen tahunya k3cam sahaja, eloklah jadi n3tizen berminda positif. Kepada yang memberi komen positif , terima kasih banyak-banyak atas kata-kata semangat kalian,” tambahnya.

Dalam pada itu, susulan ins1den r3bah di pentas itu juga Iddin menjelaskan bahawa dia mengalami sαk1t pada bαhu dan akan menjalani rαwatαn lanjut di h0spitαl.

“T3ruk juga saya jαtuh, patutlah sampai sekarang bahu dok s@kit. Kalau tαk lega saya pi x-rαy,” luahnya.

“Jadual terlalu pack dengan meeting back to back, preparation untuk seminar membabitkan 360 ejen dan stokis termasuk program ESW Grand Nomination Award.

“Mungkin lαmbαkan tugas membuatkan saya exhαust3d! m0hon maaf sekiranya menc3tus pαnik pada semua yang hadir dan terima kasih pada yang menyelamatkan saya,” katanya.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Gempak

[2] Gambar Utama: Instagram Iddin Syah

[3] Gambar-Gambar Lain: Mstar dan Instagram Iddin Syah

[4] Video: Twitter @Afirhuls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *