Iqbal Bεrhijrαh Ke Indonesia, Dεdαh Kenapa Mahu Pindah Sana

Usahawan sen.sa.si dan penyanyi baru Iqbal Zulkefli telah memaklumkan kepada semua dimana dia akan berangkat ke Indonesia pada 26 November 2021 (hari ini). Menerusi akaun miliknya AhmadIqbalZulkefli (Instagram) dia memberitahu ke.mung.ki.nan akan berada di Indonesia dalam jangka masa yang panjang.

Iqbal me.mo.hon pengikut di instagramnya untuk membantunya mencari tempat penginapan atau kediaman dek kerana tempoh Iqbal di sana agak la.ma.

“Pada 26 November saya akan berangkat ke Jakarta Indonesia ada urusan kerja dan mencari ketenangan di sana. Cuma nak beralih kejap”

“Sepatutnya tiket saya 18 November yang lalu cuma terba.tal dan ru.gi RM6ooo kerana ma.sa.lah vi.sa. Saya tak tahu v.i.s.a itu se.rio.us untuk keluar ke Indonesia. Jadi uru.san saya bertu,kar tarikh”.

“Saya sentiasa se.rio.us dengan apa yang saya buat, cuma sedikit sebanyak ada terke.san di ha.ti. Untuk saya berhij.rah, bukan kerana me.ra.juk atau ko.yak dengan ne.ti.zen”.

 

“Jadi pertanyaan saya ada t.ak kenal orang di Indonesia, saya nak beli atau se,wa rumah dalam jangka masa yang panjang”.

“Kalau boleh nak beli rumah di Jakarta, tidak ter.la.lu besar asalkan selesa. Bilik tiga pon da okey. Saya nak jadikan rumah ini sebagai rumah kedua, untuk saya ulang alik”.

“Di Indonesia nanti saya t.ak boleh nak kata berapa la.ma. cuma saya berharap saya nak la.ma disana. Ibu saya pun baru saja me.ning.gal, adik beradik saya semuanya berjaya”.

“D0.akan saya, min.ta ma.af atas apa yang berlaku. Di sana akan ada pengurus, pem.ban.tu pe.ri.ba.di, pemandu dan penginapan seperti di Malaysia”.

Iqbal juga pernah meletakkan sa.sa.ran untuk menunaikan um.rah namun keadaan dan waktu tidak mengi.zinkan dia ke sana.

Sumber:

[1] Rujukan, Gempak

[2] Gambar Utama, Instagram ahmadiqbalzulkefli

[3] Gambar 1 dan 2, Instagram ahmadiqbalzulkefli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *