Iqbal Nεkαd Nak Keluαr Dari Malaysia, Tαk Tαhαn Dengan Hinααn, Kali Ini Gambar Wajahnya Disunting Dengan Sesuatu Yang Mεngεjμtkan

Sering di.lan.da dengan pelbagai kon.tro.ver.si dan ke.ca.man daripada ne.ti.zen, usahawan sen.sa.si Ahmad Iqbal sekali lagi di.u.ji dengan gambarnya telah disunting dan di.sa.lah.gu.na.kan untuk dimasukkan dalam akaun p.a.l.s.u Facebook.

Maka dengan itu, Iqbal jelas tampil kehadapan untuk me.na.fi.kan perkara yang me.ma.lu.kan itu yang mana wajahnya telah disunting dengan badan lelaki lain yang hanya ber.se.lu.ar da.lam.

Meng.ge.le.tar tangan saya post gambar ini namun oleh kerana sudah mula tersebar, saya perlu te.gas.kan.

“Jelas sekali tubuh badan saya tidak begini. Namun ada yang percaya. Ber.tu.bi-tu.bi saya terima mesej pagi ini, ramai bertanyakan adakah saya ada akaun Facebook baharu?

“Tidak! Facebook saya satu-satunya adalah Ahmad Iqbal Zulkefli. Saya lihat ada lagi satu page p.a.l.s.u bernama IQbal Zulkefli mendapat komen beratus orang setiap post. Itu juga akaun p.a.l.s.u.

“Sebelum ini ada jadikan wajah saya seperti seekor b.a.b.i namun kali ini saya fikir gu.rau.an ini tidak sesuai,” te.gas.nya.

Akaun p.a.l.s.u yang men.ya.mar menjadi Iqbal itu adalah sangat me.lam.pa.ui b.a.t.a.s dan Iqbal mengatakan wajahnya sebelum ini juga pernah disunting dengan t.e.r.u.k dan men.g.a.i.b.kan dirinya.

Sebelum ini, Iqbal memuat naik paparan akaun p.a.l.s.u yang menggunakan imejnya yang disunting dengan badan orang lain.

Jika ber.la.ru.tan begini, mungkin saya tidak sesuai menjalani kehidupan di Malaysia. Apapun, saya tetap memilih untuk bertenang dan terus bertabah,” katanya.

“Saya harus pulang ke Kuala Lumpur untuk urusan berhijrah ke luar negara. Kedatangan saya ke Sabah bukan untuk bercuti tetapi melawat orang s.a.k.i.t.

“Dalam senarai, saya akan berhijrah sama ada ke Singapura, Brunei, Indonesia atau Australia dalam beberapa ketika,” maklumnya

Dalam pada itu, Iqbal mengambil peluang untuk meminta bantuan daripada semua orang untuk melakukan la.po.ran terhadap akaun p.a.l.s.u tersebut.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar: Mstar Online

[2] Gambar Utama: Ohmymediacc

[2] Gambar-Gambar Lain: Instagram Ahmad Iqbal Zulkefli

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *