“Hati saya pεdih kalau orang kμtμk dia..” Ibu Janna Nick Tergorεs Hati Dengan Kritikαn Netizεn Terhadap Anaknya?

Kemenangan Janna Nick mendapat gelaran Bintang Paling Popular ke 34 pada Sabtu lalu cukup membanggakan semua orang terutama sekali keluarga tersayang.

Menyingkap kembali perjalanan karier yang penuh ber.li.ku sebagai anak seni, ibunya Shahzani atau lebih mesra dipanggil Mama Scha, mengatakan Janna seorang anak yang mengutamakan keluarga dan bertanggungjawab.

Mengetahui akan pelbagai kon.tro.ver.si yang selalu me.lan.da anaknya itu, Mama Scha mengambil keputusan untuk tidak memhe.boh.kannya di media sosial kerana ri.sau hatinya tidak tahan dengan kri.ti.kan pe.das daripada ne.ti.zen.

“Kemenangan ini paling bersejarah, hampir 10 tahun dia bekerja ke.ras, apa yang saya nampak dia anak bertanggungjawab, berusaha bahagiakan keluarga, memang Allah luaskan rezekinya,”

“Walaupun selama ini ramai orang ke.cam dia, saya tak boleh tengok media sosial sebab hati saya memang pe.dih kalau tengok orang k.u.t.u.k dia,”

“Nampak dia ke.ras tapi hati dia lembut, saya memang tak boleh nak tengok sosial media, nampak berita tentang dia saya tak boleh tahan,” jelasnya

Mama Scha berkongsi luahan hatinya itu melalui rakaman video berdurasi 10 minit di Youtube milik Janna Nick.

“Setiap hari dia keluar bekerja, saya doakan Allah permudahkan perjalanan dan setiap langkah dia. Saya doa dia bahagia dunia dan ak.hi.rat serta jadi anak terbaik yang boleh memberikan kebaikan, manfaat kepada ramai orang di luar sana.

“Setiap hari dia keluar bekerja, saya doakan Allah permudahkan perjalanan dan setiap langkah dia. Saya doa dia bahagia dunia dan ak.hi.rat dan beri manfaat kepada semua orang,”.

“Itu yang saya doa setiap hari dekat dia. Tapi setakat ini saya bangga dengan pencapaian dia, banyak sangat pen.gor.ba.nan dia, bantu sana bantu sini, semoga akan datang usahanya ini memberikan kebaikan untuk orang sekeliling,” ujarnya.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Mstar Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Kisah Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *