“Lebih tenαng kalau bercintα dengan…” Joy Revfa Tit!p Kαta-Kαta Pαdu Buat Ramαi Terkεjut

Baru-baru ni, usahawan kosmetik terkenal, Joy Revfa menyatakan bahawa dirinya tidak pernah se.rik untuk me.na.mat.kan zaman bu.jang sekiranya dipertemukan jo.doh dengan lelaki yang betul.

Namun begitu, dia pernah mengalami satu peristiwa yang tidak men.gi.zin.kan sebanyak dua kali dalam gerbang berumah tangga yang menjadikan Joy seorang yang lebih ta.bah menghadapi du.ga.an hidup.

Sebelum ini, dia pernah melangsungkan pertunangan dengan jurulatih kecergasan bertubuh ‘sa.do’ sekitar Mac tahun lalu.

Apa yang men.ye.dih.kan, hubungan dengan lelaki mis.te.ri itu juga tidak kesampaian dan menemui pe.na.mat yang tidak baik.

“Sepatutnya kami berkahwin tahun lalu. Tapi akhirnya saya ne.kad memba.tal.kan perkahwinan itu kerana rasa tidak serasi dengannya.

“Saya a.kur dengan u.ji.an hidup ini. Kita mungkin ta.kkan dapat apa yang diingini. Tu.han akan men.gu.ji tak pernah ber.hen.ti. Pilihan yang ada ialah untuk terus kuat.

“Sekarang saya masih sing.le. Bercinta dengan perniagaan sayalah lebih menenangkan. Saya pun belum berniat untuk berkahwin.

“Saya bahagia dengan me.num.pu.kan se.pe.nuh kud.rat dan hati ini kepada syarikat dan anak.

“Jika Allah hadirkan jodoh lagi selepas ini, insya-Allah saya terbuka menerimanya. T.ak ada istilah se.rik.

“Manusia dilahirkan berpasangan. Saya t.ak me.no.lak fit.rah itu. Kita hanya mampu merancang, selebihnya ketentuan Tuhan.

“Jujur ada berkawan dan berkenalan. Ada yang atas pak.si profesional. Ada juga yang cuba me.nam.bat hati. Tapi en.tah.lah… saya pun t.ak mahu la.rut dengan perasaan sebegitu du.lu,” jelasnya.

Dalam pada itu, Joy baru sahaja melancarkan koleksi gincu dipanggil BlackRevfa, Joy atau nama sebenarnya, Siti Arifah Mohd Amin ditanyakan persoalan berkaitan dirinya untuk bangkit apabila ga.gal dalam hubungan percintaan.

“Per.ce.rai.an dengan be.kas suami menerusi perkahwinan kedua sudah hampir empat tahun. Perkahwinan pertama pun ber.ta.han dua tahun.

“Saya terus bang.kit dan segera ‘move on’ demi anak tung.gal. Malah perasaan itu turut didorong keinginan yang sangat kuat dan rasa bertanggungjawab nak membantu lebih ramai wanita termasuk ibu tung.gal seperti saya di luar sana lebih berjaya,” katanya.

“Namun saya anggap ke.ti.daksem.pur.na.an itu lah yang akan menyempurnakan diri sendiri. T.ak ketinggalan sokongan, motivasi dan kerjasama pa.du daripada keluarga dan pasukan di dalam syarikat berikan sun.ti.kan semangat setiap hari.

“Saya bagai be.ro.leh kekuatan dan ingin mencabar diri menjadi yang terbaik. Menjadi ibu tung.gal, ada dua perkara yang harus kita hadapi iaitu harus la.wan dan ka.lah.kan apa juga cabaran mendatang. Ia ber.ti.tik to.lak kepada rasa ta.kut dan t.ak mampu.

“Kita diciptakan untuk mewujudkan kemuliaan Al.lah S.W.T dan memanfaatkan kelebihan yang ada dalam diri kita.

“Percayalah setiap kelebihan bukan ada pada sesetengah orang tapi ada di setiap dalam diri kita. Cubalah cari, anda pasti akan jumpa,” katanya.

Dilihat dari perkembangan lain, kemunculan produk gincu edisi terhad yang juga produk ke-30 terus menjadikan Joy t.ak menang tangan nak uruskan.

“Saya sifatkan ia sebagai mis.te.ri kerana menampilkan gincu yang bagai ada elemen ma.gis. Ia berwarna hitam, namun apabila di.ol.es atau dipakai di bi.bir, sekelip mata berubah menjadi merah semula jadi yang cantik dan meng.ghai.rah.kan.

Sekadar info, Joy pernah menerima tam.pa.ran hebat dengan kon.tro.ver.si sekitar 2017 lalu apabila perkahwinan keduanya dengan seorang penyanyi nasyid, Hafiz Hamidun ter.se.kat di pertengahan jalan akibat sebab tertentu.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Mstar Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Harian Metro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *