Berh!jrαh ke Indonesiα, Pertεmuαn Iqbal Dengan Rossa Tαr!k Pεrhαtiαn Ramαi

Penyanyi terkenal Indonesia, Datuk Rossa menjadi individu pertama yang ditemui usahawan k0n.tr0.ver.si yang kini bergelar penyanyi, Ahmad Iqbal selepas mengambil keputusan untuk l@ri seketika ke negara re.pub.lik tersebut.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik Iqbal atau nama lengkapnya Ahmad Iqbal Zulkefli dalam Instagram miliknya, jejaka berusia 27 tahun itu berkongsi sekeping fotonya bersama di.va kesayangan Indonesia terbabit.

“Hari ini. Orang pertama yang sama temui di Indonesia, Rossa. Moga ada kebaikan. Moh.on doa dan kata-kata yang baik sahaja ya. Ada mahu ucapkan disini?” tulis Iqbal.

Difahamkan, Iqbal bertemu dengan Rossa ketika majlis pra.ton.ton filem berjudul Lo.ve Kn.ots berdasarkan baju yang dipakai penyanyi itu ketika bergambar dengan Iqbal, sama seperti per.sa.li.nan yang dike.na.kan sewaktu majlis tersebut sebagaimana dikongsikan dalam InstaStory miliknya.

Menjengah dalam ruangan komen, rata-rata pengikut Instagram turut berkongsi ke.te.ru.ja.an apabila Iqbal dapat bertemu dan bergambar bersama pe.lan.tun lagu Pu.dar itu.

Malah, ada juga komen-komen na.kal yang di.ting.gal.kan pengikutnya apabila men.dak.wa Iqbal telah bertemu dengan bakal jo.doh.nya iaitu Rossa.

“Wah! Semoga ber.jo.doh,” kata salah seorang pengikutnya.

“Semoga Iqbal ber.jo.doh dengan orang di sana (Rossa),” komen seorang lagi pengikutnya.

Ter.da.hu.lu, Iqbal akhirnya ‘me.ning.gal.kan’ Malaysia apabila telah berangkat ke Jakarta, Indonesia, kelmarin.

Iqbal berkata, dia memba.wa diri dan akan ting.gal di negara se.be.rang atas ala.san mencari ketenangan selain urusan kerja.

Bukan itu sahaja, Iqbal juga merancang mencari sebuah kediaman untuk dibeli di Jakarta sebagai rumah per.sing.ga.han dengan harga tidak melebihi AS$1 juta (RM4.24 juta).

Sumber:

[1] Rujukan, K! ONLINE dan Instagram Iqbal

[2] Gambar 1, Bebas News

[3] Gambar 2, Beautiful Nara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *