Belum Redα Isμ Siakap ‘Kayangan’, Kali Ini Kailan Ikan Masin Pula Bik!n Pαnαs, Harga Mahαl Tapi ‘Portion’ Sikit ?

Seorang pelanggan sebuah restoran yang didak.wa di Kepala Batas di sini terke.du apabila mendapati har.ga sebungkus masakan kailan ikan masin bagi seorang makan berharga RM18.

Perkara itu tu.lar di media s0sial hari ini selepas resit baya.ran beserta gambar menu berkenaan dik0ngsi oleh individu dipercayai pelanggan tersebut dan dimuat naik ke sebuah laman Facebook.

B.i.l berkenaan memaparkan har.ga lauk jenahak RM90, kailan ikan masin (RM18), sayur campur (RM9) serta ulam dan sambal (RM5).

“Kita sedia maklum barang mentah naik harga la (sekarang) ni. Harga (ikan) jenahak, sayur campur, ulam dan sambal, takpalah kita terima dengan re.da.

“Tapi kailan ikan masin yang sikit boleh makan untuk sorang saja berharga RM18 memang su.kar untuk diterima. Nak buat macamana. Re.da,” ujar pelanggan itu seperti dipetik dari sebuah laman Facebook.

Menurut p0sting berkenaan menu itu didak.wa dibeli di sebuah restoran di Kepala Batas di sini dengan b.i.l keseluruhan RM122. Namun nama restoran tidak dide.dahkan.

Bil berkenaan memaparkan har.ga lauk jenahak RM90, kailan ikan masin (RM18), sayur campur (RM9) serta ulan dan sambal (RM5).

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama, Kosmo

[2] Gambar Lain-lain, Kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *