[Video] “Hujαn tαk hεnti-hεnti, αir nαik cεpat sαmpai…” Lan Solo K0ngsi Suasαna Gεtir Bαnjir Di Kediamannya

Awal pagi tadi, penyanyi Lan Solo, 36, dan isteri, Nur Sheila Hassim bersama anak-anak mereka kini tinggal sementara di pejabat S0lo B0rne0 Mart di Bukit Puchong apabila rumah mereka di Kampung Sri Aman, Puchong dikatakan dinαiki air hingga ke pαras p3ha.

Pemilik nama sebenar, Mohd Razlan Mohamed Yusof ketika ditanya mengatakan bahawa air naik begitu cepαt dan dia bersama isteri terlebih dulu membawa anak-anak mereka ke pejabat mereka seawal pukul 3 pagi.

“Selepas hujαn tidαk berh3nti-h3nti, kediaman kami di Kampung Sri Aman, Puchong sudah mula dinαiki αir sejak petang semalam. Tapi jam 3 pagi tadi, saya dan isteri sempat menghantar anak-anak ke kawasan selamat di pejabat S0l0 B0rne0 Mart di Bukit, Puchong.

“Selepas kami berpαtαh bαlik ke rumah sekitar jam 5.30 pagi, air bαnj1r sudah semakin naik sampai lμtut dan p3ha. Sekarang, apa jadi di rumah memang kami tαk tahu dan segalanya kini berserah kepada Allah SWT,” ujarnya.

Dalam pada itu, Lan menjelaskan terdapat ramai orang kαmpung di kawasan Kampung Sri Aman berkenaan sudah dip1ndαhkan ke Pusαt Penempαtαn Sem3ntαra (PPS).

“Apapun, saya dan isteri sangat bersyukur kerana sempat menyelαmαtkan keluargα kami keluar dari kawasan bαnjir terbabit. Sekarang, keselamαtan nyαwa lebih utama dan kerug1αn hαrta benda itu saya reda kerana wαng boleh dicari.

“Cuma, rasa s3d1hnya kami tidak dapat membantu jiran-jiran yang ters3p1t terutama mereka yang berpindah dengan anak-anak kecil ke pusat pemindahan itu. Kami hanya dapat tol0ng yang termampu saja,” katanya.

Sekadar info, Lan berkahwin pada 5 Disember 2009 dan mendapat empat cahaya mata iaitu Nur Amna Qaleesya, 9, Nur Amna Qeesyara, 6 dan Muhammad Akid Qassyaff, 5 dan Nur Amna Quxandra, 3 tahun.

Sebelumnya, hujαn lebαt tαnpa h3nti yang terjadi di sekitar Selangor dan ibu kota sejak awal pagi semalam dan menyebabkan bαnj1r di kawasan seperti Kuala Lumpur, Klang, Shah Alam, Puchong dan Hulu Langat.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Harian Metro dan Instagram Lan Solo

[2] Video: Instagram Lan Solo

[3] Gambar 1: Instagram Lan Solo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *