Dari Arεna Sukan Ke Pentas Fesyen. Latif Romly Bμktikan Kejayaan Bμkan Sekadar Tr0fi. Ada Juga Samakan Dengan Remy Ishak

Selepas memenangi pingat e.m.a.s ketiga di Para.limpik Tokyo 2020 pada bulan September yang lalu, kini atlet lompat jauh, Abdul Latif Romly terus menjadi bua.lan h.a.n.g.a.t di me.dia so.si.al.

Ini kerana tu.lar sekeping gambar beliau menjadi sa.lah seorang model untuk sa.lah satu jenama di Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2021 (K.L.F.W.2021) yang berlangsung baru-baru ini.

Menerusi perkongsian gambar oleh @neonate.company di laman so.si.al Instagram, kelihatan Latif menggayakan ‘puf.fer jac.ket’ sambil berjalan mempe.ragakan beberapa jenama lain di atas pentas.

“Dipakai oleh wira kita @latifromly, pemenang pingat e.m.a.s Olim.pik di Para.limpik Tokyo 2020. Kami memilih Latif untuk memakai penampilan ini kerana kami ingin membuk.tikan bahawa perkara paling penting dalam setiap kejayaan bukan sekadar trofi.

“Tetapi perjalanan untuk menjadi yang terbaik dan terus mengekalkan kedudukan tanpa mengira sebarang ha.la.ngan atau rin.tangan yang me.lan.da,” tulisnya di dalam Instagram.

Manakala atlet lompat jauh, Abdul Latif Romly, berkata, dia mengucapkan terima kasih kepada syarikat jenama tersebut kerana memilihnya untuk menjadi sim.bol bagi menyampaikan me.sej yang ingin disampaikan.

“Langkah pertama saya bersama @neonate.company dan @kamyaglow_hq. Terima kasih kerana memberi peluang dan menjadi sebahagian daripada pasukan,” katanya dalam Instagram.

Su.su.lan perkongsian itu, rata-rata orang ramai berasa te.ru.ja dengan perkembangan atlet lompat jauh itu dan ada juga yang me.mu.ji penampilan Latif di K.L.F.W.2021.

“Wow, ini sangat menarik buat diri awak, sekarang dah boleh buat ‘model.ling’ (pera.gaan), boleh jadi satu kerjaya selepas bersa.ra dari arena sukan lompat jauh,” kata @Meana_muliana.

“Sesuailah dengan awak, dulu-dulu masa awak datang Penang duduk sebelah meja saya, saya ingatkan model mana yang datang, tapi bila lama-lama pandang baru teringat awak ini atlet,” kata @Abumuadz12.

“Ini dah ta.raf model-model ‘international’ (antarabangsa), tak pernah ada pengalaman dalam bidang model tapi selepas kemunculan pertama dah dekat K.L.F.W.2021, memang terbaik,” ujar @Najwaafrinaa.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar Utama, Latif Romly (Instagram)

[3] Gambar 1 dan 2, Latif Romly (Instagram)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *