Kahwini Dua Gadis Pilihan Serentαk Dalam Satu Majlis, Buat Ramai Tertanya-Tanya Rahsianya

Seperti mana yang kita sedia maklum, apabila melangkah ke alam perkahwinan sememangnya menjadi detik paling bahagia dalam setiap kehidupan pasangan yang mana sekian lama menjalin ka.sih, dua hati akhirnya bersatu menjadi satu i.ka.tan yang ha.lal.

Sudah pasti ini adalah perkara biasa dalam kebanyakan pasangan menginginkan perkahwinan mereka dengan pasangan pilihan masing-masing dalam keadaan penuh meriah.

Bak kata pe.pa.tah, perkahwinan adalah pembawa rezeki, jadi t.ak elok di.lam.bat-lam.bat.kan sama seperti dengan ketiga-tiga mem.pe.lai ini.

Ungkapan yang sesuai adalah bagai pinang di.be.lah dua atau merpati dua se.jo.li dengan hari bahagia, tapi lain pula kisahnya dengan pengantin lelaki dari Sarawak ini.

Bukan hanya menjalin ika.tan suci dengan seorang wanita pilihannya, lelaki ini malah berkawin dengan dua wanita se.ren.tak.

Cerita tentang tiga mem.pe.lai ini menjadi vi.ral di laman sosial setelah jurugambar mereka melalui akaun Facebook Mohamad Muhidin memuatnaik foto-foto di detik bahagia itu.

Perkongsian Mohamad Muhidin ini telah dikongsi sebanyak 2.8k kali di Facebook dan turut mendapat ba.la.san dari sa.lah seorang pengantin perempuan.

“Bis.mi.llahirra.hmanni.rra.him, al.ham.duli.llah. Doakan semoga kami bahagia kekal hingga ke jan.nah. Naik pelamin dengan akak ma.du Mazlinah Tahaau. Semoga kita bahagia bersama suami tercinta Jafarrudin Morni,” tulis pemilik akaun Facebook Sieytha Rieytha, juga isteri kedua kepada jejaka tersebut.

Tambah wanita itu, majlis mereka diteruskan pada 2 Disember lalu di Majma Mall Kuching, Sarawak.

Menjengah di ruangan komen, ne.ti.zen tak pu.tus-pu.tus merakamkan ucapan tahniah dan me.man.jat.kan kesyukuran kepada ketiga-tiga mem.pe.lai ini.

Semoga pasangan ini kekal hingga ke anak cucu dan dilimpah dengan rezeki yang pelbagai.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar: Siakap Keli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *