[Video] Lelaki Ini Luah Rasa Sεbαk Terpαksa Bαtαl Hasrat Nak Kahwin, Bakal Bapa Mεrtua Lebih Pandang Harta & Pekerjaan

Kita sering kedengaran kisah lelaki yang dike.ce.wa.kan atau ditolak oleh keluarga si wanita akibat tidak mempunyai kerjaya yang stabil dan tetap walaupun hati tulus mencintai anak mereka.

Baru-baru ini, melalui perkongsian di Tiktok,  seorang lelaki mengekspreskan rasa ke.ce.wa dan se.dih apabila hasratnya untuk memperisterikan  wanita kesukaannya tidak kesampaian.

Lebih men.ye.dih.kan, kedua ibubapa wanita tersebut terlalu memandang kerjaya dan harta untuk memastikan anak mereka terjamin berbanding hati yang ikhlas ingin menjaga anak mereka.

Menurut pemilik nama  Syahril Amirul, dia sudah merancang untuk melangsungkan perkahwinan pada tahun hadapan dengan kekasihnya itu.

Walau bagaimanapun, hasrat di hati dito.lak men.tah-men.tah dan terpaksa di.lu.pa.kan buat se.la.ma.nya dek kerana orang tu.a wanita itu tidak bersetuju dan tidak me.res.tui hubungan mereka.

“Orang tu.a dia tanya saya kerja apa. Saya bagitahu kerja kam.pung saja. Jual buah kelapa dengan buat a.rang sahaja. Boleh saya nak nikah dengan anak pak cik? Kalau boleh kita buat majlis masa Tahun Baru Cina nanti,” katanya.

Menurut Syahril, ayah kepada kekasihnya itu meminta maaf dan menjelaskan bahawa dia khua.tir akan masa depan anaknya itu tidak terjamin sekiranya meneruskan perkahwinan.

“Bu.kan pak cik tak nak bagi tetapi pak cik rung.sing dan ta.kut anak pak cik hi.dup sus.ah,” kata bapa wanita itu.

Dalam pada itu, Shahril menjelaskan bahawa dia tidak mampu me.na.han air mata dan berasa sangat se.bak pada masa itu.

Tambahan pula, dia juga tidak menyangka yang harta dan pekerjaan mampu menjadi pe.mi.sah untuk dia dan kekasih hati bersama.

Sebagai ham.ba Al.lah, Syahril tetap ta.bah dan reda dengan apa yang telah ditetapkan oleh Nya. Semoga Syahril bertemu dengan jodoh yang lebih baik di masa hadapan hendaknya.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Oh Bulan

[2] Video: TikTok @shahrilamirul0

[3] Gambar: TikTok @shahrilamirul0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *