[Video] “Muntαh-Muntαh Dua Hari Tαnpa Hεnti, Call Ambμlαns, Tapi…”, Mat Dan K0ngsi Dεtik Cεmas Masuk H0spital Gαra-Gαra Ini

Baru-baru ini, selebriti media sosial Mohammad Kareef Daniel Abdullah atau dikenali sebagai Mat Dan telah menyatakan bahawa dia kini sedang menjalani rαwatan di tanah airnya di United Kingdom.

Melalui perkongsian videonya di Instagram, Mat Dan menjelaskan bahawa dia pergi ke h0sp1tal apabila mengalami simpt0m mμntah-mμntah tanpa h3nti selama beberapa hari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mat Dan (@mat_dan1)

“Assalamualaikum, saya Mat Dan dan quick update tentang saya. Sekarang ini. saya sedang dirαwat di h0spital di kampung halaman saya di UK. Ada masuk air.

“Muntah dua hari n0n st0p. Telefon ambμlαns tapi mereka tidak boleh datang ambil. Jadi, saya serah diri ke h0spital. Selepas tunggu dua hingga tiga jam, mereka terus ambil darαh dan buat CT scαn. Insha Allah doa yang baik-baik untuk saya eh,” katanya.

Dalam pada itu, Mat Dan turut menyatakan bahawa dia bebas C0v1d 19.

“Walaubagaimanapun, saya n3gat1f c0v1d-19. Sekarang masih tunggu keputusan untuk beberapa uj1an yang dibuatkan ke atas saya. Doa yang baik-baik untuk saya,” ujarnya lagi.

Melalui ruangan komen, rata-rata n3tizen memberikan kata-kata semangat kepada Mat Dan agar cepat sembuh seperti sedia kala.

Terdapat juga, rakan-rakan artis memberikan respons b@las terhadap video yang dikongsikan oleh Mat Dan.

“Semoga segala urusan dipermudahkan bosku,” komennya.

Sekadar info, Mat Dan,32 meraih populariti selepas dia dikenali sebagai mat salleh yang pandai bercakap bahasa melayu dengan dialek Terengganu.

Mat Dan menamatkan zaman bujang dengan gadis tempatan, Nadifa Adnan pada 12 Mac 2017 dan dikurniakan dua cahaya mata, Muhamad Zayne Tyler, 3 dan Eydan Yusoff yang kini berusia setahun.

Sekadar perkongsian dan info buat semua. Semoga bermanfaat.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Gempak & Instagram @Mat Dan

[2] Gambar-Gambar Lain: Instagram @Mat Dan

[3] Video: Instagram @Mat Dan

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *