[Video] Alαmi Gαnggμαn M!st!k Yang Tεrμk, M!stεri Keh!lαngan Mawi Akh!rnya Terjawab

Sudah sekian la.ma penyanyi dan pengarah, Mawi menghi.lang.kan diri daripada dunia hiburan tanah air sekitar dari tahun 2015.

Beliau mende.dah.kan dia mengha.da.pi satu pen.ya.kit mis.te.ri yang mana secara tiba-tiba da.rah ke.lu.ar dari mu.lut dan menjadikan dia ti.dak boleh ti.dur seperti biasa.

Dalam pada itu, peme.rik.sa.an ke.si.ha.tan telah dijalankan dan jelas menunjukkan dia tia.da apa-apa sa.kit.

“Masa nak go.sok gi.gi, nak bua.ng bu.ih dalam mu.lut tapi keluar warna me.rah da.rah tapi ingatkan gu.si ber.da.rah tapi bila ku.mur saja ke.lu.ar da.rah.

“Bila baring, tiba-tiba rasa te.kak ada benda meng.alir, pergi toi.let untuk bua.ng air dan waktu itu da.rah makin la.ma makin banyak. Saya t.ak boleh nak baring dan ti.dur duduk.

“Tapi t.ak boleh nak ti.dur sebab da.rah dah meng.alir dalam pe.rut. Pagi itu pergi hos.pi.tal tapi dok.tor t.ak dapat nak ke.san apa-apa,” ujarnya.

Mawi turut berkongsi dalam sesi live Instagramnya bersama dengan FINAS dan WHAM.

Moderator yang terbabit adalah be.kas wartawan Melodi, Nik Syafik dan be.kas wartawan Muzik-Muzik, Mohd Faris.

Dalam pada itu, penyanyi yang berusia 38 tahun itu turut berkongsi dia mengalami kejadian mis.te.ri yang lain seperti hi.lang inga.tan untuk beberapa minit.

“Hari yang sama selepas A.sar, benda itu keluar lagi dan saya rasa ma.ti sekejap dan selepas itu saya rasa ada benda masuk dalam ke.pa.la saya balik.

“Ma.ta saya terbuka…. saya t.ak kenal pun siapa di keliling saya. Ada seorang perempuan mena.ngis sambil pegang saya. Masa itu saya terfikir siapa perempuan itu.

“Bi.da.da.ri ke? Rupa-rupanya is.teri saya mena.ngis. Waktu itu saya hi.lang inga.tan kejap ta.k kenal anak dan isteri. Ambil masa sikit dalam 15 minit hingga 30 minit, katanya.

Mawi juga mengatakan kejadian mis.te.ri ini turut men.je.jas.kan ke.si.ha.tan da.la.man apabila dia mula menerima banyak gang.gua.n.

Sekadar info. Mawi pernah mendapat gelaran Ra.ja SMS selepas menjuarai program realiti Tv popular pada suatu ketika dahulu.

Fe.no.me.na Mawi World ini berterusan apabila dia bergelar juara ABPBH pada 2005.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Mstar Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Harian Metro

[3] Video: Wartawan Hiburan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *