[Video] MV ‘Tinggαlkan Diriku’ Dendangan Siti Sarah Undαng Sεbak Ramai Orang, Kali Ini Catat Lebih Sejuta Tontonan Dalam Masa 2 Hari

Selang beberapa hari MV lagu ‘Ting.gal.kan Diriku’ dendangan Al.lah.yar.ham Siti Sarah Raisuddin dimasukkan di akaun YouTube Shuib Channel di mana lagu tersebut telah mele.bi.hi satu juta tontotan.

Dalam pada itu, muzik video tersebut telah mendapat hampir 3,500 komen daripada pendengar yang rata-rata me.lu.ah.kan ra.sa se.bak selepas mendengar perbualan te.rak.hir Siti Sarah dengan Shuib.

Mereka tidak pu.tus-pu.tus memberikan kata-kata pe.rang.sang kepada Shuib supaya lebih ta.bah dan terus ku.at mengha.dapi du.ga.an dalam hidup.

Berikut merupakan ungkapan te.rak.hir Siti Sarah yang paling se.dih apabila ar.wah menegur Shuib supaya jan.gan me.nan.gis.

“Ibu, sum.pah…I memang sa.yang you san.gat…,” kata Shuib me.na.han se.bak.

“Jan.gan me.nan.gis, jan.gan se.dih dad.dy…Am.pun.kan do.sa-do.sa I ya..,” ba.las Sarah se.be.lum mengucapkan ‘I lo.ve you’ kepada Shuib.

Tambahan pula, Lagu Ting.gal.kan Diriku yang versi muzik video ini, merupakan nyanyian Siti Sarah ketika sesi latihan untuk ‘Showcase Siti Sarah’ yang diadakan pada tahun 2018.

“Masa rehearsal tu, kita rakam mo.men tersebut suka-suka sahaja. Tetapi nyanyiannya ketika itu pe.nuh pe.ra.sa.an.

“Selepas Al.lah.yar.ham pergi, salah seorang teman kami forwardkan video itu dan bila saya dengar balik dah ha.ya.ti ba.it-ba.it lirik tu…ia sangat indah dan buat saya ter.ke.nang sehingga sekarang.

“Tidak sang.ka rakaman tersebut di.sim.pan oleh teman kami itu sehingga hari ini dan daripada situ saya fikir kenapa ti.dak kita a.ba.di.kan dan jadikan ia me.mo.ri yang lebih indah,” katanya.

Sekadar informasi, lagu ini dirakamkan pada tahun 2002 dan dilancarkan pada 2003 melalui album Mim.pi Pun Sama.

Arwah Siti Sarah, 37, disahkan mening.gal du.nia pada 9 Ogos lalu akibat jang.ki.tan Co.vid-19.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Astro Gempak

[2] Gambar dan Video: Shuib Channel dan Instagram Shuib Sepahtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *