Penyanyi Nora Sαh Nikαh Kembαli, Suαminya Bukαn Orang Biαsa-Biαsa

Selepas lebih empat tahun bergelar ibu tung.gal penyanyi, Datuk Nora Ariffin kini kembali bergelar isteri apabila melangsungkan perni.ka.han.nya dalam sebuah majlis ter.tu.tup baru-baru ini.

Nora atau nama sebenarnya, Wan Norafizah Wan Ariffin, 48, mengumumkan sta.tus perni.ka.han.nya dengan lelaki bernama Rushdi Ramli menerusi Instagram tengah malam tadi.

“Saya dengan ren.dah ha.ti dan bersyukur ke hadrat Allah ingin memaklumkan bahawa saya kini telah bertemu jodoh dengan seorang ham.ba Al.lah yang merupakan sahabat baik ar.wah Johan sejak dari kecil lagi, Dr. Rushdi Ramli.

“Beliau adalah saudara Rushdi Ramli,” kongsi Nora di Instagramnya semalam.

Difahamkan lelaki berkenaan merupakan Pensyarah Kanan, Jabatan Fiqh dan Usul, Universiti Malaya.

Dalam pada itu penyanyi yang popular dengan lagu Persimpangan Di.le.ma itu menyifatkan perkahwinan adalah perkara pe.ri.ba.di.nya dan me.mo.hon ma.af kerana tidak menghe.bah.kan.nya berita gembira tersebut terlebih awal.

Malah menurut ibu kepada empat orang anak itu, maj.lis per.ni.ka.han.nya berlangsung secara ringkas.

“Saya ingin me.min.ta ma.af kerana dari awal lagi saya  memang berniat untuk tidak menghe.bah-he.bah.kan ika.tan ini.

“Cukuplah sekadar melaksanakan perkara wa.jib dan mengikut hu.kum sahaja.

” Saya berpe.gang kepada prin.sip bahawa perkahwinan adalah satu iba.dah dan ia terlalu pe.ri.ba.di untuk saya kongsikan, bukan ingin berme.gah-me.gah, jauh sekali mencari pub.li.si.ti,” tulisnya lagi.

Nora juga tidak menjelaskan secara terpe.rin.ci butiran majlis perkah.wi.nan.nya itu.

Sementara itu, Nora me.mo.hon doa agar per.kah.wi.nan keduanya ini dipermudahkan dan dikurniakan kebahagiaan.

“Jo.doh, re.ze.ki dan a.jal adalah rah.sia Al.lah yang telah ditentukan. Saya menerimanya dengan penuh sabar, reda dan syukur. Hanya kebaikan yang saya harapkan.

“Saya juga memohon agar semua insan yang mengenali saya dan peminat sudi me.ni.tip.kan doa buat saya mendapat keluarga sakinah, mawaddah, wa.rah.mah, dipermudahkan segala urusan, diberkati dan diredai  Al.lah dunia serta ak.hi.rat. Insya-Al.lah,” mo.hon Nora.

Sehubungan itu, ruangan ko.men entri yang disertakan dengan gambar kek per.kah.wi.nan tersebut di.ban.ji.ri ucapan tahniah daripada rakan artis dan peminatnya.

Sebelum ini pada 18 November lalu, Nora men.de.dah.kan kepada Kosmo! bahawa tarikh perkah.wi.nan.nya semakin hampir, namun tidak mendedahkan identiti lelaki yang bakal menjadi suaminya itu.

Sebaliknya, Nora yang bergelar ibu tung.gal selepas ke.ma.ti.an suami pertamanya, kom.po.ser terkenal Al.lahyar.ham Johan Nawawi hanya memberitahu, beliau mengenali suaminya keduanya ketika pan.de.mik Co.vid-19.

Terdahulu, Nora pernah di.he.boh.kan mempunyai hubungan seorang ah.li po.li.tik dan sudah ber.ni.kah di selatan Thailand, namun ternyata berita berkenaan tidak benar sama sekali apabila Nora sendiri membu.ka mulut me.na.fi.kan kha.bar an.gin tersebut.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Kosmo Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Harian Metro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *