Berita Dikatakan Mεninggαl Dunia Pαlsμ, Begini Keadaan Sebenar Pak Lah Dikongsi Oleh Bεkas Setiausaha Akhbar Beliau

Bεkas Setiausaha Akhbar kepada Tun Abdullah Ahmad Badawi, Izad Raya me.na.fi.kan kha.bar an.gin bahawa bekas Perdana Menteri itu me.ning.gal dunia seperti tersebar di media sosial hari ini.

Izad ketika dihubungi Kosmo! me.ne.gas.kan, kha.bar an.gin berkenaan tidak benar kerana Abdullah yang lebih mesra dengan panggilan Pak Lah kini sedang bercuti bersama keluarganya dalam negara.

“Berita berkenaan adalah p.a.l.s.u (berita ke.ma.ti.an Pak Lah) kerana saya sudah s.e.m.a.k dengan anaknya bahawa Pak Lah masih sihat.

“Pak Lah kini sedang bercuti bersama keluarganya dalam negara,” katanya apabila diminta mengulas dak.wa.an ko.non.nya bekas Perdana Menteri Malaysia ke-5 itu me.ning.gal du.nia pagi ini.

Terdahulu berita mengenai ke.ma.ti.an Pak Lah me.ning.gal dunia terbesar di media sosial sekali gus menimbulkan tanya tanya mengenai status terkini kesihatan bekas Perdana Menteri berkenaan.

Berikutan itu, Izad yang rapat dengan Pak Lah meminta semua pihak supaya tidak menyebarkan kha.bar an.gin tidak sahih mengenai keadaan ke.si.ha.tan bekas Perdana Menteri itu tanpa pengesahan daripada ahli keluarga terdekat.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Kosmo Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *