[Video] Atμk Berusia 68 Tahun Cari Rezeki Jadi ‘Rider’ Pembawa Makanan Undαng Sεbαk Ramai Nεtizεn

Dewasa ini, semua masyarakat sanggup bersu.sah pa.yah demi mencari pendapatan demi menampung kepada kehidupan yang lebih baik.

Taraf hidup yang tinggi dan kepayahan ekonomi keluarga mendorong kepada semua golongan ter.pak.sa ber.tung.kus lu.mus dan apa yang menye.dih.kan golongan warga emas juga turut menerima tem.pi.as ke.ka.ngan ekonomi semasa ini.

Semestinya kita tidak ter.ga.mak melihat orang t.u.a yang seusia ibubapa dan atuk nenek kita terpaksa mem.ban.ting tu.lang empat kerat untuk mencari makan demi kelangsungan hidup.

Perkara ini berlaku secara realiti seperti perkongsian seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @danielashraf1370 apabila memuat naik video seorang pak,cik berusia 68 tahun bekerja sebagai rider makanan.

Dalam perkongsian video itu, dia terjumpa lelaki tersebut ketika sama-sama sedang melakukan penghantaran melalui Grabfood. Kelihatan pak cik itu tetap kuat berjalan ke sana-sini walaupun keadaan fizikalnya yang sedikit tidak ber.ma.ya dan bong.kok.

Rentetan itu, rata-rata ne.ti.zen telah memberi reaksi se.bak apabila melihat so.sok t.u.a tersebut dan terus mengingati kedua ibu bapa di rumah.

 

Namun demikian, mereka semua juga mendoakan agar pak.cik terbabit terus dilimpahkan rezeki yang mencurah dan berhasrat supaya pelanggannya memberikan sedikit tips sekiranya melihat pak.cik yang menghantar makanan sebagai tanda penghargaan dan kasihan pada usahanya di usia s.e.n.j.a.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Ohmymediacc

[2] Video 1: Tiktok @danielashraf1370

[3] Gambar : Tiktok @danielashraf1370

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *