Lihat Cal0n Isteri Buat Pertama Kali, Gεlagαt Mαlu-Mαlu Pemuda Ini Bik!n Nεtizεn Gεli Hati

Siapa yang t.ak ta.kut.kan bila pertama kali jumpa dengan keluarga bakal mert.ua,tak kisah la kaum lelaki atau pun kaum wanita. Sama seperti yang dilalui pemuda ini, dia berasa sangat gu.gup dan ge.men.tar kerana ini merupakan kali pertama dia bertemu dengan keluarga wanita itu.

Bukan saja pertama kali jumpa keluarga wanita itu, dia juga pertama kali jumpa dengan bakal isterinya. Menerusi rakaman video yang telah dimuat naik oleh @bb.eddy di laman Tiktoknya, kelihatan terser.lah perasaan gu.gup dan ta.kut diwajahnya.

Gadis bernama Bibi Maidiana Mariam Mahadi itu berkata video tersebut dirakam sewaktu mereka bertan.dang ke rumah bakal isterinya di Taiping, Perak.

“Ketika majlis perkenalan itu antara kedua keluarga, saya sen.ga.ja rakam ge.la.gat abang saya sebab nak mengu.sik dia yang kelihatan ge.men.tar”.

“Mula-mula dia t.ak perasan saya sedang rakam.. kemudian bila perasan dia meminta saya ber.hen.ti sebab ma.lu. Saya memang suka sa.kat dia sejak dari perjalanan ke rumah bakal mer.tu.a dia lagi”.

“Abang saya memang orang yang pema.lu dari zaman sekolah lagi, Rutinnya pergi dan balik sekolah. T.ak ada masa nak bers0.si.al sangat”.

“Sebelum dipertemukan dengan wanita pilihan keluarga, dia sin.gle dan avai.lable”.

“Bukannya dia tak ada peminat tapi abang ni pe.ma.lu. Pernah je ada kawan saya yang per.ke.nan dengan dia tapi dia belum terbuka hati. Pernah juga abang berkata dia t.ak nak berkahwin sebab nak jaga mak ayah”.

Sementara itu, Muhammad Haziq menganggapkan pilihan keluarga merupakan pilihan yang terbaik untuknya. Dia juga berkata bahawa dia sangat ge.men.tar namun bersyukur kerana semuanya lancar.

“Sebenarnya saya dari rumah lagi gemen.tar tapi masa tu masih okey. Tapi semakin dekat nak sampai rumah keluarganya saya semakin berde.bar. Alhamdulillah semua dipermudahkan”.

“Saya nak berterima kasih kepada semua kerana dah doakan segala urusan berjalan lancar”.

Sumber:

[1] Rujukan, Mstar

[2] Gambar Utama dan Gambar lain-lain, Mstar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *