Akhirnya Rossa Bongkarkan Disebalik Pertemuan Dirinya Dengan Iqbal

Siapa lelaki itu yang mahu ken@l lebih dek@t dengan saya?”

Itu lah resp0ns penyanyi p0pular Indonesia Datuk Seri Rossa, 43 ketika pihak media bertanya tentang h@srat usahawan sens@si Ahmad Iqbal Zulkefli yang ingin mendek@ti Datuk Seri Rossa.

Ketika sidang media secara virtu@l dijalankan, dia berkata dia tidak mengen@li Iqbal dan berfikir apakah mereka pernah berjumpa sebelum ini.

Namun Rossa @kui yang dia ada bertemu dengan sesorang dari Malaysia dan mint@ untuk bergambar dengannya.

“M@af, saya tidak ken@l siapa dia. Tetapi, pada hari itu (ketika hadir di acara tayangan perdana filem) memang ada seseorang yang bertemu saya dan perkenalkan dirinya dari Malaysia untuk mint@ bergambar sama.

“Saya okey saja jika peminat minta bergambar dan sesudah itu terus berlalu. Kami tak bercakap apa-apa pun, kerana saya fikirkan dia hanya peminat,” katanya kepada Harian Metro.

Sri Rossa Roslaina Handiyani atau nama pentasnya Rossa berkata dia tiada mempunyai apa-apa mas@lah sekiranya ada individu yang ingin berkenalan dengannya.

“Kalau sekadar mahu ken@lan tidak apa-apa. Saya okey saja kerana boleh bersahabat seperti rakan-rakan yang lain juga,” tambah Rossa.

Hampir 12 tahun Rossa menjalani kehidupan sebagai ibu tungg@l dan kini dia selesa hidup secara sol0 dan cinta bukan satu kep3ntingan baginya.

“S0al jod0h, saya lebih sel3sa ser@hkan kepada Allah kerana Dia Maha Tahu. Lagi pula, saya yakin jika ada jod0h buat saya suatu hari nanti, pasti tiba masanya.

“Saya tidak menμtup h@ti untuk menerima cint@, tetapi sekarang saya memang masih s3ndiri dan tidak berkawan rap@t dengan sesiapa pun,” katanya.

Rossa berjaya mencipta nama dengan lagunya yang p0pular seperti lagu Pud@r dan Ay@t-Ay@t Cint@. Buat penyetahuan ramai Rossa pernah mendirikan rumah tangga dengan pemain dram kumpulan Padi, Yoyo pada 2004.

Rizky Langit Ramadhan, 15, merupakan anak lelaki mereka.

Sekadar perkongsian, Terima Kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, H METRO

[2] Gambar, Ahmad Iqbal (Instagram)

[3] Gambar utama, Online News dan H METRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *