[Video] Fr0ntlinεr Kεsihatαn Berdepan Detik Menyεrαmkan, Apabila Terserεmpαk Dengan P0c0ng Berdiri Di Tengah Jalan Yang Gεlap

Sepertimana yang semua sedia maklum, sesuatu pekerjaan itu mestilah didatangi dengan sesuatu cabaran dan du.ga.an yang bεrat.

Tetapi semuanya perlu dihadapi dengan redha kerana demi tanggungjawab tugas dan menyara diri dan keluarga untuk kelangsungan hidup.

Baru-baru ini terdapat satu perkongsian seorang pengguna Twitter yang juga seorang fr0nt.li.ner apabila memuat naik satu rakaman video memperlihatkan rakaman so.sok po.co.ng berada betul-betul di depan satu rumah.

Dalam twit yang dilakukan oleh pemegang akaun @mtbgaaa, menjelaskan bahawa kejadian tersebut ter.ce.tus ketika on.call sekitar jam 2 pagi. Kami mendapat panggilan dari call centre yang mengatakan ada kejadian ke.ma.tian di situ.

Makanya, saya dan rakan-rakan bergegas ke lokasi kejadian dengan memakai sut P.P.E.

Oleh kerana terlalu ramai tetamu yang mulai menziarahi si ma.ti, jadi am.bu.lans su.kar untuk masuk ke kawasan rumah kerana sudah ada kenderaan-kenderaan yang parkir di situ.

Kami ter.pak.sa memberhentikan am.bu.lans agak jauh dari rumah namun masih kelihatan.

 

Sedang asyik kami mencari parkir untuk am.bu.lans , secara tiba-tiba kami terlihat so.sok men.ye.ram.kan seperti po.cong di tengah jalan.

Menurutnya lagi, disebabkan pemandu am.bu.lans jenis berani, dia terus merekod kejadian tersebut sebelum terus masuk ke dalam rumah tanpa bercerita kepada sesiapa.

Meskipun begitu, dalam perjalanan pulang, barulah dia membuka cerita yang men.ye.ram.kan itu lalu menunjukan rakaman yang berjaya diambil sebagai bukti cerita.

Dia juga memberikan kredit kepada kedua-dua rakan setugasnya yang begitu berani untuk meneruskan kerja walaupun mendepani dengan satu pengalaman yang amat me.na.kut.kan.

Petugas kesihatan itu tidak mahu mendedahkan lokasi kejadian apabila ditanya oleh beberapa pengguna twitter yang lain.

 

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: ohmymedia.cc

[2] Video dan gambar: Twitter @mtbgaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *