JDT Tμmbαng Kepada KL City Di Pentαs Akh!r, Reαksi Lμcμ Sanusi Md Nor Pula Tαrik Perhαtiαn Nεtizεn

Semalam, Presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA), Muhammad Sanusi Md. Nor merakamkan ucapan sekalung tahniah atas kejayaan Kuala Lumpur City (KL City) merangkul trofi Piala Malaysia edisi ke-100 semalam buat ju.lung-ju.lung kalinya.

Dalam pada itu, KL City mena.mat.kan ba.di  kejuaraan Piala Malaysia selama 32 tahun untuk bergelar juara su.lung itu selepas me.ne.was.kan Johor Darul Ta’zim (JDT) 2-0 pada perlawanan ak.hir di Stadium Bukit Jalil.

Apa yang me.na.rik tumpuan ramai apabila Muhammad Sanusi menyatakan hasratnya tum.pang gembira bersama peminat bola sepak di negara ini dengan kejayaan skuad KL City mema.lu.kan pen.yan.dang juara Piala Malaysia.

“Tahniah KL City, saya dan jutaan peminat bola sepak tum.pang gem.bi.ra,” tulisnya  menerusi status Facebook semalam.

Bukan itu sahaja, beberapa minit kemudian beliau turut memasukkan lagi status di Facebooknya seo.lah-o.lah memer.li skuad JDT.

“Sapa (Siapa) ada gam.baq (gambar) ri.mau (ha.ri.mau) jalan ter.si.pu-si.pu?” katanya berse.lo.roh.

Dalam perlawanan penuh dra.ma.tik itu, KL City men.ge.jut.kan JDT hasil jaringan pertama hasil sen.tu.han Zhafri Yahya pada minit ke-66 dan diikuti ja.ri.ngan kedua oleh kapten KL City, Paulo Josue pada minit ke-74.

Selain itu, Zhafri juga d.ino.bat.kan sebagai pemain terbaik  pada perlawanan pe.nu.tup tirai Liga Malaysia musim ini.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Utusan Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Facebook Muhammad Sanusi Md Nor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *