Gαrα-Gαrα Hal Ini, Bαby Shima Mahu Pindah Ke Indonesia? Akui Lebih Dihargai Di Sana

Baru-baru ini, berita daripada Indonesia telah men.dak.wa yang Bαby Shima mahu berpindah ke negara itu dan hal ini telah meningkatkan lagi te.ka.nan kepada penyanyi tersebut.

Tambahan pula, Bαby Shima atau nama sebenarnya Nor Ashima Ramli, 29 menjelaskan dirinya tidak bermaksud untuk menukarkan status ke.war.ga.ne.ga.ra.an tetapi kenyataannya itu telah di.sa.lah taf.sir.kan.

“Ke.ca.man ne.ti.zen mengenai berita ini membuat saya lagi de.pre.si….selalunya memang portal akan tulis h.e.a.d.line macam itu walaupun tiada kenyataan saya mengatakan mahu pindah ke luar negara.

“Ya saya mengakui gembira berkarya di Indonesia kerana rasa lebih dihargai di sana tapi t.a.k ada niat pun nak pindah war.ga.ne.ga.ra.

“Jangan ri.sau, saya masih mencintai tanah air saya. Cuma saya ada beritahu t.a.k sabar nak balik ke Indonesia secepatnya sebab banyak pro.jek tergen.da.la di sana, saya pun dah ada rumah di sana,” ujarnya kepada media.

Dalam pada itu, melalui Instagramnya dia berkongsi beberapa laporan berita di portal hiburan di Indonesia mengenai dirinya.

Tajuk artikel terbabit menyatakan Bαby Shima mengalami te.ka.nan kerana dike.cam dan dibu.li oleh ne.ti.zen Malaysia.

“Bαby Shima de.pre.si akibat di.bu.li ne.ti.zen Malaysia, mahu pindah ke Indonesia,” tulis artikel itu.

Dia mengakui bahawa layanan yang diterima di sana sangat berbeza dengan di Malaysia, Shima cukup menghargai sokongan peminat dari negara berkenaan.

“Boleh tengok dari komen Youtube, Instagram dan Facebook per.be.za.an ne.ti.zen kedua-dua negara itu, kebanyakan mereka mendoakan saya, boleh nampak perbe.za.an itu.

“Apa-apa pun saya sangat hargai peminat dari kedua-dua negara, sokongan dan kata-kata semangat mereka itulah membuatkan saya lebih kuat,” katanya.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Mstar Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Diberitain.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *