Dαkwa Shuib Kelihatan Sεgan Bersαmanya, Sekali Ini Resp0ns Pαdu Daripada Ibu Mentuα Tiri Shuib

Begitu ter.ke.jut dengan dak.wa.an beberapa pihak yang mengatakan Shuib menjadi se.gan apabila bersamanya.

Itulah yang dirasai oleh ibu ti.ri ar.wah Siti Sarah Raisuddin, Siti Fatimah, 34 yang melu.ah.kan isi hatinya kepad semua.

Melalui akaun rasmi Instagramnya, Fatimah atau lebih mudah dipanggil dengan gelaran Makder telah memuat naik satu status yang memaparkan seorang individu yang tidak dikenali telah mene.gurnya tentang hubungan kekeluargaannya dengan Shuib.

Menjawab kepada pertanyaan individu terbabit, Fatimah menjelaskan bahawa istilah se.gan itu tidak pernah ada memandangkan mereka adalah sebuah keluarga yang saling menghormati anatara satu sama lain.

“Ter.ke.jut saya baca DM ini. Sebenarnya tia.da istilah se.gan sebab kami adalah keluarga. Tidak wujud istilah menantu ti.ri ke, menantu kandung ke, menantu betul ke, menantu ti.pu ke, Shuib adalah keluarga saya.

“Anak-anak mereka semua adalah cucu saya. Saya yang sama-sama jaga dari mereka lahir sampai sekarang. Mungkin apa yang orang nampak orang ingat Shuib se.gan dengan saya tapi sebenarnya kami saling menghormati,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makder (@suciuwais)

Dalam pada itu, Fatimah juga menyentuh berkenaan cerita bagaimana detik pertemuan Sarah dengan Shuib 12 tahun dulu.

“Lagi pun masa arwah Sarah da.ting dengan Shuib dulu pun, saya yang selalu temankan. Ingat lagi masa pertemuan pertama Sarah dengan Shuib lebih 12 tahun dulu.

“Amin… Insha Allah. Semoga doa yang baik juga berbalik kepada korang semua. Amin, ” katanya

Sebelum ini, terdapat seorang individu telah menghantar mesej menerusi DM di Instagram yang mendak.wa Shuib kelihatan se.gan setiap kali berada bersamanya.

“Assalam makder, ada sesuatu nak kongsikan sebab saya tengok story makder sebelumini, saya tengok Shuib macam se.gan sikit dengan makder, semoga bermanfaat,” tulis individu terbabit.

Ditambah lagi, dalam DM itu juga turut menyelitkan berkenaan hu.kum ha.kam antara mentua ti.ri dengan me.nan.tu lelaki.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Astro Gempak 

[2] Gambar-Gambar Lain: Instagram @suciuwais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *