(Video)Terjαh Restoran ‘Siakap Kayαngan’, Kali Ini DSV Bagi Kata-Kata Yang Buat Ramai Terkεjut

Baru-baru ini kita diha.ngatkan dengan i.s.u sens@si berkenaan harga siakap yang begitu melamb0ng t1nggi apabila di sebuah restoran di Langkawi mengenakan caj yang menge.jutkan orang ramai.

Namun, reak.si berbeza terjadi kepada jutawan kosmetik terkenal DS Vida yang sangat berpuas hati dan memuji kedai makan tersebut.

Puas hati dan berbaloi! Begitulah bait-bait kata daripada DS Vida selepas menjamu selera di restoran tersebut yang mendapat j0l0kan restoran siakap kayangan.

DS Vida ataupun nama sebenarnya Datuk Seri Hasmiza Othman bercuti di Langkawi pada Rabu lalu yang menjelaskan bahawa beliau hanya membayar RM918 untuk beberapa juadah termasuk siakap.

Beliau mengakui bahawa harga yang dikenakan itu berpatutan bagi hidangan untuk dua orang.

“Saya makan 900 dengan pelbagai lauk itu sangat ‘w0rth’ dengan rasa yang sedap dan keadaan sangat cantik.

“Jangan m@lu tanya harga berapa, t@kut 0ver budget. Marilah ke Langkawi yang dah lama tak dikunjungi. Insha Allah 2022 semua bisnes mer0ket.

“Saya harap tidak berlaku lagi kata meng@ta, t0hm@han, anda1an atau tuduh@n mengatakan tuan kedai cek1k da.rah,” pesannya.

Dalam pada itu, DS vida memaparkan menu yang ditempah olehnya untuk makan tengah hari bersama anak lelakinya, Kacak.

Beliau menempah 1.5 kg ikan siakap, ikan kerapu har1mau, lobster dan beberapa menu lain.

Tambahan pula, DS Vida turut menemui pemilik restoran iaitu Norasyikin Musa yang membawanya meronda di sekitar restoran dan kolam sebelum menangkap dengan sendiri ikan yang diingini.

Ds Vida turut menyoal pemilik kedai itu sama ada perniagaannya ter.je.jas selepas peristiwa itu.

“Dia orang tak faham, ikan itu kita pelihara 11 tahun, untuk jangka masa itu purata makanannya bernilai RM6000 bagi orang berduit mungkin sikit tapi saya peniaga kecil nilainya terlalu besar.

“Pesanan saya pastikan anda tengok menu, tengok ikan dulu sebelum order,” jelasnya.

 

Dalam pada itu, Ds Vida itu turut berhasrat yang nama restoran itu ditukarkan kepada ‘Sas Rimba Siakap Seribu’ untuk tujuan marketing.

Sebelumnya, Ds Vida menawarkan untuk membayar kembali wang ‘siakap kayangan’ kepada mang.sa tetapi tidak diterima oleh mang.sa.

Beberapa hari lepas, pengguna FB Muhammad Faris Zulkarnain terkejut apabila bil makanannya mencecah RM1196.80 untuk sajian seekor ikan siakap.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Mstar Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Instagram datoserivida

[3] Video: Youtube Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *