Tiαda Niαt Untuk Mεnipμ Satu Malaysia, Wanita Didαkwα Kαhw!n Dengan Tauke Jambu Tampil Jelaskan Perkara Sebenar

Baru-baru ini, satu Malaysia ke.coh dengan berita yang mana Tauke Jambu telah ber.kah.win lagi satu dan semua sedia maklum yang berita tersebut hanyalah untuk ik.lan jualan produk se.ma.ta-ma.ta.

Apa yang menge.jut.kan, muncul seorang wanita yang dikenali sebagai Shu tampil mengakui video dia dan Tauke Jambu hanyalah untuk ik.lan produk.

Wanita itu menjelaskan mereka tidak mempunyai niat untuk me.ni.pu mana-mana pihak, pengakuan yang dilakukan sebelum ini hanyalah ‘kah.win’ dalam ik.lan berkenaan.

Tambahan pula, Shu menjelaskan bahawa video yang menunjukkan mereka ber.kah.win di sebuah mas.jid yang menjadi bualan ramai ne.ti.zen di Tiktok itu juga berada di luar ka.wa.lan mereka.

“Sebab ikutkan pe.ran.can.gan memang kami nak re.lea.se video ik.lan itu di laman sosial. katanya

“Kami memang kah.win tapi hanya untuk video ik.lan sahaja. T.ak niat nak ti.pu ne.ti.zen Malaysia.

“Perkongsian Tiktok yang vi.ral bukan daripada saya. Orang lain yang post video letak kapsyen seakan-akan saya dah Tauke ber.kah.win,” ujarnya pada pihak media.

Sebelumnya, Tauke atau nama sebenarnya Zamatul Amri Zakaria mence.tus perbualan ramai apabila video ‘kah.win’ nya ter.se.bar yang menunjukkan dia ber.kah.win dengan seorang wanita yang dikenali sebagai Shu.

Dalam pada itu, Shu mengatakan video iklan tersebut adalah tidak sa.lah dan ia bu.kan.lah satu bentuk gi.mik yang di.ran.cang.

” Saya rasa t.ak ada ma.sa.lah pun untuk kami buat video ik.lan berbentuk per.kah.wi.nan dan ia bu.kan.lah satu gi.mik di.ran.cang,”

“Sebab ikutkan pe.ran.can.gan memang kami nak release video ik.lan di laman sosial. Tapi ada orang lain yang berkongsi video sehingga menim.bulkan sa.lah fa.ham.

“Orang yang memuat naik video berserta kapsyen yang mengge.li.ru.kan itu di luar ka.wa.lan saya,” katanya.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Mstar Online

[2] Gambar-Gambar Lain: OhMyMedia

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *