Terjumpα Myvi Di Luar Negara, Tindαkan Pelαjar Malαysia Ini Tαrik Perhαtian Netizεn

Baru-baru ini pengguna laman so.si.al FB Mahziah Ramly telah berkong.si beberapa keping gambar dimana anaknya sedang bergambar bersama dengan kereta Perodua Myvi.

Beliau menyatakan anaknya yang sedang belajar di Edinburgh sangat t.e.r.u.j.a apabila melihat kenderaan yang terke.nal di Malaysia.

Kelihatan anak Puan Mahziah (baju merah) sangat gembira apabila berjumpa dengan kereta Myvi kerana dapat menghilangkan perasaan rindunya terhadap kereta My.vi miliknya di tanah air.

Perkongsian Puan Mahziah telah dapat per.ha.ti.an ra.mai dan menjadi ba.han bua.lan neti.zen khususnya pengguna media so.si.al FB.

Ramai pengguna yang menzahirkan pera.saan te.ru.ja dan bangga apabila melihat produk buatan Malaysia berada di negara orang dalam keadaan yang baik.

Seorang pengguna FB berkong.si pengalaman dimana dia pernah berjumpa dengan Proton Sat.ria G.T.I sewaktu dia berada di Australia.

Keluaran pertama model Myvi ini masih lagi boleh lagi digunakan oleh orang luar negara dan telah membuk.tikan kereta bersaiz kompak ini juga mendapat permin.taan dari negara luar.

Terbaru, pada 18 November jam 9 malam, Perodua bakal melan.carkan  model terbaru My.vi 2022 di laman so.si.al ras.mi mereka.

Sumber:

[1]Rujukan, Vocket

[2] Gambar Utama, Mahziah Ramly (Facebook)

[3] Gambar 1 dan 2, Vocket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *