Terkini! Pemandu Van Yang Lαnggar Kanak-kanak Sekolah Dibεbaskan, P.D.R.M. Dεdahkan Sεbabnya

Berita kanak-kanak berusia 7 tahun yang dig1l1s pemandu van sekolah  dinaikinya di Taman Dahlia,Bandar Baru Salak Tinggi semalam semestinya memberi im.pak kepada semua orang apabila kejadian tra.gis itu turut dirakam melalui CCTV.

Arwah dikenali sebagai Adik Nur Alisha Safiya dimaklumkan me.ning.gal dunia ketika mendapat rawatan selepas mengalami ke.ce.de.ra.an pa.rah di kepala.

Kejadian ini tercetus apabila mang.sa dipercayai di.gi.lis oleh pemandu van secara tidak seng.aja sewaktu menghantar pelajar-pelajar yang lain ke pusat transit.

Pemandu van yang terbabit merem.puh kanak-kanak perempuan berusia tujuh tahun di sini tengah hari semalam dibe.baskan dengan ja.mi.nan p.o.l.i.s hari ini.

Perkara itu disahkan Timbalan Ketua Po.lis Daerah Sepang, Super..Md Noor Aehwan Mohammad ketika dihubungi hari ini.

Md. Noor berkata, pemandu van wanita berusia 31 tahun itu terlebih dahulu dita.han p.o.l.i.s semalam untuk diambil keterangan.

“Pemandu van berkenaan telah diambil ke.te.rangan dan telah dibe.baskan dengan ja.mi.nan po.lis hari ini.

“Sia.sa.tan lanjut masih dijalankan dan satu kertas sia.sa.tan telah dibuka berhubung keja.dian itu,” katanya.

Katanya, siasa.tan juga mendapati, pemandu van itu mempunyai lesen memandu yang s.a.h dan van itu turut dileng.kapi cukai jalan.

Dalam kejadian kira-kira 12.10 tengah hari itu, mang.sa dikenali sebagai Nur Alisha Safiya Mohd Azlin m.a.u.t selepas direm.puh van dinaikinya dalam kejadian di hadapan sebuah tadika di Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi (BBST) di sini.

Siasatan mendapati mang.sa dikatakan turun dari van berkenaan dan berjalan di hadapan van sebelum direm.puh.

Sumber:

[1] Rujukan,Berita Harian

[2] Gambar Utama,  Facebook Mahani Saad

[3] Gambar 1,2 dan 3,  Facebook Mahani Saad

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *