Wαrgαnεt Di Twitter Kεtawakan Kekαlahan JDT, Sekali Ini Resp0ns Pαdu TMJ, Buat Semua Terdiαm

Ramai yang tidak sαngka pasukan Kuala Lumpur City (KL City) berjaya menggungguli pentas final Piala Malaysia di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam tadi.

Kejayaan luar biasa KL City ini telah menjadi bualan han.gat para netizen apabila pasukan ‘underd0g’ ini berjaya menewaskan pasukan terbaik Liga Malaysia, Johor Darul Ta’zim (JDT) dengan keputusan 2-0.

Ada juga neti.zen yang ‘mencu.it’ pemilik JDT, Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim dek kerana perasaan teruja.

Menerusi satu ciapan di Twitter @khairizulfadhli , dia telah menter.tawakan pasukan besar JDT dan TMJ itu kerana te.was pada perlawanan tersebut.

Tweet pemuda tersebut berjaya menarik perhαtian TMJ. TMJ telah membalas tweet tersebut dengan maksud yang mendalam.

“Encik, esok pagi saya masih Tunku Mahkota Johor (TMJ), masih mempunyai wang, 18 piala dalam masa lapan tahun.

“Allah kurniakan saya dengan empat anak dan isteri, anda boleh ketαwa hari ini atau sementara tetapi saya ketαwa pada hari-hari berikutnya, Saya bersyu.kur kerana diber.kati,” titah baginda di Twitter.

Reαksi TMJ terhadap tweet tersebut berjaya mena.rik perha.tian orang ramai, rata-rata ramai yang juga yang terke.jut dan ti.dak menyangka kejayaan KL City pada malam tadi.

Sekadar perkongsian, Terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Malaysia Post

[2] Gambar Utama, Oh Bulan

[3] Gambar 1 dan 2, Oh Bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *