Bebαs Daripada Segala G0sip Liαr, Uyaina Arshad Dεdαh Pernah Disuruh Lakukan Aksì Tidak Sen0n0h Demi Pμbl!siti Mμrαhan

Disebabkan kurang popular dan ‘su.ci’ daripada go.sip l.i.ar, pelakon Uyaina Arshad men.de.dah.kan pernah diminta berlakon ‘minum’ di ke.lab malam semata-mata untuk me.ra.ih pub.li.si.ti segera.

Uyaina atau nama sebenarnya Shaidatul Naseha Uyaina Arshad, 29, berkongsi pengalaman tersebut selepas tu.lar mengenai isu pelakon dipilih berdasarkan jumlah pengikut berjuta dan populariti.

“Saya juga pernah kena te.ruk sebelum ini. ‘Uyaina, awak t.ak popular, perlu ada go.sip l.i.a.r. Apa kata awak pergi ke ke.lab malam dan pegang saja gelas kemudian berlakon sedang ‘minum’.

“Kemudian kita rekod atau ambil gambar, pasti nama awak terkenal selepas itu,” de.dah pengacara Wanita Hari Ini itu dalam satu cia.pan Twitter.

Bercerita lanjut kepada pengikut Twitternya, situasi yang dianggap sangat te.ruk itu masih segar dalam ingatannya sehingga kini.

“Sangat te.ruk. Walaupun sudah empat tahun berlalu tetapi ayat tersebut masih segar dalam ingatan.

“Perkara itu juga sangat me.ren.dahkan ma.ru.ah diri saya. Sebab jika saya ikut dan lakukan apa yang diminta, memang mudah untuk m.era.ih populariti segera namun ibu saya pasti akan sangat ke.ce.wa dengan hal tersebut,” ujarnya lagi.

Dia bagaimanapun tidak men.de.dah.kan sama ada individu yang memintanya melakukan hal tersebut daripada pihak stesen televisyen atau rumah produksi.

Semalam, ke.coh dalam media sosial khususnya Twitter mengenai isu pemilihan pelakon berdasarkan jumlah pengikut media sosial selepas aktor popular, Nam Ron memuat naik tangkap layar syarat yang di.dak.wa daripada sebuah syarikat penyiaran.

“Syarat pelakon: Fokus untuk mereka yang masih muda, popular dan mempunyai jumlah pengikut yang tinggi dalam Instagram.”

Perkara tersebut mendapat perhatian dan respons daripada ramai selebriti dan penggiat seni tanah air kerana ke.ce.wa dengan syarat pemilihan yang tidak masuk a.k.a.l tersebut.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Kosmo Online

[2] Gambar-Gambar Lain: Facebook UyainaArshad.Official

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *