Terima Lεbih 60 Resμme Cal0n Pembαntu Pεribαdi, DS Vida Dεdah Hαbμan Terbaru Untuk Bakal P.A Bik!n Nεtizεn Terkεjμt

Baru-baru ini, usahawan terkenal Datuk Seri Vida telah mengeluarkan satu posting yang mana beliau mencari pem.ban.tu pe.ri.ba.di dengan menawarkan gaji RM10,000 men.cu.ri tum.pu.an ne.ti.zen di Instagram.

Tambah beliau lagi, sehingga kini dia menerima hampir 60 re.su.me yang membuat per.mo.ho.nan menerusi e-mel.

“Setakat ini dalam e-mel dah ada lebih 50 atau 60 re.su.me, kalau mesej pe.ri.ba.di (D.M) ada lebih ku.rang 100.
“Ia men.yu.kar.kan pihak kami kerana kri.te.ria hand.so.me memang datang yang kacak-kacak sudah macam nak buat pencarian He.ro Remaja pula.

“Tapi per.fo.man.ce sebagai P.A itu t.ak tahu macam mana lagi,” jelasnya pada wartawan.

Tambahan pula, Ds Vida juga berharap calon P.A yang bakal bekerja dengannya perlu sentiasa bersiap sia.ga dan menampilkan per.wa.ta.kan yang menarik kerana bakal menjadi wakilnya untuk hadir ke mesyuarat tertentu.

Dalam pada itu, jumlah RM10,000 yang diw.ar-w.a.rkan bukanlah hanya o.m.o.n.g ko.song atau ‘s.c.a.m’, tetapi dia boleh memberi jumlah yang lebih tinggi jika mampu melaksanakan tugas dengan bagus.

“RM10,000 tu sebagai ge.li-ge.li je b.a.b gaji tu you kena perform lebih dari itu you boleh dapat tau.
“Saya bu.kan ‘s.c.a.m’, boleh dapat lebih daripada RM10,000… saya boleh beri RM50,000 tapi kenalah pandai buat kerja,” katanya.

Vida turut men.de.dah.kan dia membayar ga.ji be.kas PA ter.da.hu.lu iaitu ahli perniagaan sen.sa.si Ahmad Iqbal Zulkefli kira-kira RM50,000 hingga RM100,000 setiap bulan.

Dalam pada itu, Vida pernah merancang untuk me.ni.kah dengan Iqbal, tetapi episod per.cin.ta.an mereka tidak ke.sam.pai.an oleh kerana berlakunya beberapa kon.tro.ver.si yang tidak dapat di.e.lak.kan.

Semoga perkongsian ini dijadikan iktibar dan pengajaran untuk semua.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Mstar Online

[2] Gambar 1 dan 2: Instagram Dato’ Seri Dr. Hajah Vida

[3] Gambar 3: Instagram Ahmad Iqbal Zulkefli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *