(Video) Terpαksa Pulαng Untuk Cari Duit, Melawat Anaknya K0ma Kisah Pakcik Ini Bikin Nεtizen Sεbak

Sebagai seorang in.san manusia kita sememangnya dila.hirkan dengan si.fat belas ka.sihan, sekiranya ada yang kesu.sahan kita pasti akan ban.tu walaupun sedikit.

Sama seperti yang diha.dapi oleh seorang pemuda ini, dia telah memuatnaik satu video di laman Tiktoknya @wh99z_. Menerusi video tersebut pemuda tersebut dengan seorang pakcik di R&R Ayer Keroh ketika dia dalam perjalanan ke Kuala Lumpur.

Menurutnya, pak cik tersebut bertanya kepada @wh99z_ adakah dia boleh tumpang sehingga ke perhen.tian Nilai. Dia berasa hai.ran akan permin.taan pak cik itu lalu bertanya apakah ala.san untuk ke perhen.tian itu. Pak cik itu menjawab, dirinya dari Alor Setar dan ke Melaka kerana melawat anak tunggalnya yang ko.ma aki.bat terlibat dengan kema.langan.

Beberapa hari di Melaka, dikatakan pak cik tersebut ingin pulang ke rumah untuk men0reh getah kerana keku.rangan wa.ng. Jika wa.ng cukup dalam masa 2 ke 5 hari pak cik itu akan ke Melaka semula untuk menjen.guk anaknya semula.

Menerusi pak cik itu, anaknya itu merupakan satu-satunya ahli keluarga yang dia masih ada. Isteri dan anak juga telah mening.gal dunia. Pak cik yang berusia 66 tahun itu red.ha akan keten.tuanNya jika mahu mengambil nya.wa anaknya.

Perk0ngsian pak cik itu telah membuatkannya berasa se.bak, dia telah mengambil kepu.tusan untuk menghantar pak cik itu ke Terminal Bersepadu Selatan (T.B.S). Dia juga sempat memberi wa.ng sa.ku untuk pak cik itu. Pada masa yang sama, dia turut mend0akan agar pak cik tersebut sentiasa dilin.dungiNya dan dimurahkan re.ze.ki.

Video berdurasi 26 saat itu telah mendapat lebih 252k tanda suka dan 9k k0men. Menjengah ke ruang k0men rata-rata war.anet sangat bersim.pati atas apa yang berlaku kepada pak cik tersebut. Kelihatan ramai juga yang ingin menghu.lurkan ban.tuan buatnya.

Sumber:

[1] Rujukan, Vocket

[2] Gambar Utama, wh99z_(TikTok)

[3] Gambar dan Video, wh99z_(TikTok)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *