“Gigih, aku masak…”- Isteri Luαh Rasa Kecεwα Bila Suami Pilih Mi Segera Berbanding Bekal Yang Disediakan

Sudah semestinya bagi yang berumah tangga, masakan isteri adalah sangat penting untuk memastikan ika.tan kasih sa.yang suami lebih erat.

Cukup sekadar masakan mudah pun sudah pasti membuatkan si suami menjadi lebih sayang kepada si isteri di samping dapat menjimat wang perbelanjaan.

Namun begitu, situasi sebaliknya berlaku kepada seorang wanita ini apabila bekal disediakannya langsung tidak dimakan oleh suaminya.

Melalui  perkongsian di lamanTikTok, akaun Tiktok yang bernama @nia.dalirin97 itu memuat naik video menunjukkan perbuatannya yang begitu ke.ce.wa membu.ang semua isi bekal yang dimasak ke dalam tong sam.pah.

“Katanya tak sempat makan. Sekurang-kurangnya basuh la bekas tu walaupun t.ak makan. Aku pun tau pe.nat,” luahnya.

Dalam pada itu, wanita itu bersu.sah pa.yah menyiapkan bekal antara yang bermenukan nasi putih serta telur goreng itu namun suami lebih memilih untuk memakan mi segera.

Melihat di bahagian komen, video meraih 1.3 juta tontonan itu mendapat hampir 5,000 komen war.ga.net yang rata-rata turut ke.ce.wa dengan perangai suaminya yang tidak menghargai isterinya.

Terdapat juga beberapa warga.net menyatakan lelaki tersebut sepatutnya tahu menjaga hati isteri apatah lagi sudah ber.su.sah pa.yah menguruskan rumah tangga namun diba.las seperti itu.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Ohmymedia

[2] Gambar-Gambar Lain: Tiktok @nia.dalirin97

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *