Mεngεmpαrkαn! Penduduk K0ta Di Jakarta Menyαksikan Kemμncμlan Awαn Anεh Di Lαngit

Penduduk yang tinggal di sekitar Jakarta, Indonesia disaksikan dengan kejadian lan.git yang agak pe.lik kelihatan pada petang tadi menurut laporan media Indonesia.

Dalam pada itu, gambar tersebut telah dirakam oleh seorang penduduk yang dikenali sebagi Lailani yang memperlihatkan pemandangan jang.gal se.gum.pal a.wan di lan.git yang melindungi ca.ha.ya ma.ta.ha.ri.

Dikatakan, keadaan itu telah berjaya dirakam dari pejabatnya di Plaza Mutiara, Me.ga Ku.nin.gan di Jakarta Selatan kira-kira pukul 2.52 petang tadi (waktu tempatan).

Menurut Lailani, kejadian a.wan me.nu.tu.pi ca.ha.ya di lan.git itu terjadi dalam lingkungan 5 ke 1o minit, ditambah dengan keadaan cua.ca te.rik ketika itu disusuli dengan permandangan ge.lap diikuti hu.jan.

“Cua.ca awalnya sangat pa.nas te.rik, tiba-tiba jadi ge.lap. Lepas lihat ke atas ada pe.lan.gi macam dalam gambar ni, tapi s.e.r.a.m. Gambar tu diambil tanpa ef.f.e.c.t.

“Setelah fe.no.me.na tu berlangsung, lan.git ge.lap sangat. T.ak lama lepas tu hu.jan. Sebab kalau dilihat dari sini, di depan kita sudah ge.lap sangat,” ujarnya pada media.

Tambahan pula, fe.no.me.na ini juga direkod oleh seorang pemuda, Gi.lang Ra.mad.han dari pejabatnya di Cen.ten.nial Tower, Se.tia.bu.di dalam daerah yang sama.

Hal ini sama seperti Lailani, Gi.lang juga menyatakan kejadian itu berlaku lebih kurang 10 minit tempohnya sebelum diikuti cua.ca hu.jan.

Sumber:

[1] Rujukan dan Gambar Utama: Siakap Keli

[2] Gambar-Gambar Lain: DetikNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *